måndag 3 april 2017

Dansa och Garva, Flamsa och Slarva
170403


Är det den moderna tidens paroll. Känslorna styr. Sakligheten försvinner. Det gäller att få den andre att se dum ut. Att skratta ut varandra.

Var är tryggheten i ett sådant samhälle. Var är sakligheten där man värnar om alla. Inte bara Gullegrisarna.

Det är som om det gällde att hålla ett högt tempo i dagens samhälle, ett högt tempo utan saklighet, Ett högt tempo där jag kan förse mig medan den andre blir bortdribblad. Den som inte hänger med han ska bort.


Vi ser det här idag ofta på TV i underhållningsprogrammen. Man garvar och man går på, men var är lugnet, var är sakligheten i dagens samhälle. Det som ger trygghet.

Och varför detta höga tempo i mycket idag. Vi ser det också i nyheterna reportrarna läser så man knappt hinner fatta vad de säger ibland.

Anses saklighet och lugn som tråkigt. Något man ska undvika, ja då är vi illa på det. Är det känslor vi framförallt ska odla. Jag ska känna mig rik, berömd, bra. Men hur är verkligheten, och var är förnuftet.

Och hur mår de andra. Är det idrottens tänkande som tagit över samhället. Vinnaren tar allt. Förloraren ska se glad ut och bara försvinna.

Ett gott skratt förlänger livet, säger man. Men ett hånskratt fastnar ofta i halsen.

Jesus hjälp oss att få ditt samhälle. Ditt samhälle där vi verkligen bryr oss om varandra. Ditt samhälle med din kärlek och din sanning.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar