tisdag 11 april 2017

Ändetiden 42,
Profetian om när Jesus kommer tillbaka


Nu har vi kommit till en mycket intressant del i Profetian. Marken är torr igen. Och Noa får nu order av Gud att gå ut ur arken.

Det här är profetian på Jesu återkomst. När Noa går ut ur arken motsvarar när Jesus kommer tillbaka.

Och vi har också en tidsangivelse här. 56 dagar efter förra gången marken var torr. Alltså 56 år efter 1967, det år när Israel fick hela sitt land, 56 år efter, kommer alltså Jesus. Är det så. Ja den här profetian säger det, men Gud vet och vi får snart se, vi är snart där.

1 mos 8:14 Och i 2:a månaden [det nya, nyårsfesten] på 27:e dagen [tiden, säsongen] i månaden [det nya, nyårsfesten] var den fasta grunden [landet, jorden, marken] torr.
1 mos 8:15 Och Gud talade till Noa, han sade till honom:
1 mos 8:16 Gå ut [För ut, Frambringa] från arken [lådan] du och din hustru [kvinna] och dina söner och dina söners hustrur [kvinnor] med dig.
1 mos 8:17 <Trad:> Alla djur som är med dig, alla varelser bland fåglarna och bland boskapsdjuren och bland alla landdjur som rör sig på marken, låt dem gå ut med dig och överflöda jorden och föröka sig och bli många på jorden.
| <Alt:> Allt levande som är med dig, från hela evangeliet [alla människor] i detta strålande, genom de fogliga och genom de svärmande som svärmar på den fasta grunden, låt dem strömma ut med dig och överflöda på den fasta grunden och bära frukt [öka] och bli många på den fasta grunden.
1 mos 8:18 Och Noa gick ut och hans söner och hans hustru [kvinna] och hans söners hustrur [kvinnor] med honom.
1 mos 8:19 Alla varelser [levande, djur], alla landdjur [kräldjur, de svärmande] och alla fåglar [det strålande], alla som rör sig på den fasta grunden [jorden, landet, marken], efter sina släkten [folkslag, familjer], gick ut ur arken [lådan, bröstet].

Det är intressant det här att marken är torr två gånger, och vid olika tidpunkter. Alltså är det så att Israel skall få hela sitt område två gånger. Den första gången det var i vers 13 och det motsvarar 1967. Det har vi tagit upp i ett tidigare avsnitt.

Här har vi en ny tidpunkt. Det är den 2:a månaden och den 27 dagen. Det är alltså 56 dagar efter den förra händelsen som var när Judarna fick hela sitt land 1967. Så räknar vi dagarna i år, alltså 56 år, så är vi här framme vid 2023.

Det som händer här är att Noa går ut ur Arken och ut på land. Med andra ord Jesus kommer, och han kommer ut ur sin Kyrka, och han kommer till Judarna, till Israels land.

Det är det som står här. Jesu återkomst är det som beskrivs.

Det blir alltså ett mycket intressant år. Och vi får se om det vi skriver här håller. Men allt har stämt hittills, vi har ju gått igenom berättelsen om Noa och sett hur den varit profetisk, och då borde också det här sista stämma.

Jesus kommer med andra ord snart. Det gäller att vara redo och göra hans verk.

Och det är oerhört intressanta tider vi lever i. Högprofetiska tider. Det är nu Gud ska göra det han har lovat i sina profetior.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar