lördag 15 april 2017

Ändetiden 46,
Uppryckandet finns inte i berättelsen om Noa



Många hävdar att innan Jesus kommer till Judarna skall de Kristna rycks bort, upp till himlen. Men det kan man inte se när man studerar ändetiden som den framställs i berättelsen om Noa.

Vi ser här hur det står på slutet, de sista 56 åren innan Jesus kommer.
 
1 mos 8:13 Och på det 601:a året i 1:a månaden, den 1:a, var det torrt [tomt, öde] från vatten [de vem som helst] på den fasta grunden [i landet, på jorden, på marken] och Noa tog bort taket [väderskyddet] på arken [lådan], och såg efter, och se markens [landets, jordens, mänsklighetens, den kvinnliga människan] yta [ansikte] var torr [tomt, öde].
1 mos 8:14 Och i 2:a månaden [det nya, nyårsfesten] på 27:e dagen [tiden, säsongen] i månanden [det nya, nyårsfesten] var den fasta grunden [landet, jorden, marken] torr.
1 mos 8:15 Och Gud talade till Noa, han sade till honom:
1 mos 8:16 Gå ut [För ut, Frambringa] från arken [lådan] du och din hustru [kvinna] och dina söner och dina söners hustrur [kvinnor] med dig.
1 mos 8:17 <Trad:> Alla djur som är med dig, alla varelser bland fåglarna och bland boskapsdjuren och bland alla landdjur som rör sig på marken, låt dem gå ut med dig och överflöda jorden och föröka sig och bli många på jorden.
| <Alt:> Allt levande som är med dig, från hela evangeliet [alla människor] i detta strålande, genom de fogliga och genom de svärmande som svärmar på den fasta grunden, låt dem strömma ut med dig och överflöda på den fasta grunden och bära frukt [öka] och bli många på den fasta grunden.

Skulle det vara ett uppryckande skulle vi hitta det här i de här versarna. Som vi sagt tidigare så motsvarar vers 13 Israels seger 1967, när de fick hela sitt land. Hela landet var torrt.

Och sedan är det åter torrt i vers 14 och då i vers 15 får Noa order att gå ut ur arken. Det motsvarar när Jesus kommer till Israel. Noa går ju ut på marken, och marken är Israels land.

Den här senare händelsen ligger 56 år efter 1967 liksom det är 56 dagar emellan vers 13 och vers 14, i berättelsen om Noa.

Uppryckandet skulle då ligga mellan vers 13 och vers 14 och det gör det inte.

Det som Noa gör med arken innan han går ut är att ta av taket i vers 13. Då fyllde han den med frisk luft, luft är ande. Och Gud förnyade alltså sin församling i Ande efter 1967. Det var det han alltså gjorde, men något uppryckande hittar vi inte.

Kan vi då dra slutsatsen att det inte blir något uppryckande. Nej, den slutsatsen vill inte jag dra. Men vi ser alltså inte uppryckandet här och det borde varit här.

Men som vanligt vet Gud hur det kommer att bli. Vi får förtrösta på honom. Och under alla omständigheter så kommer Gud att ta hand om oss om vi lever i Jesus. Oberoende av hur det blir med uppryckandet.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar