fredag 7 april 2017

Ändetiden 38,
Judarna kallades hem och Anden föll i Pingströrelsen


Nu har vi kommit fram till 1900 talet i berättelsen om Noa. Och en profetia om hur Judarna kallades hem till sitt land igen. Och också en profetia som pekar på hur Anden föll i en del av Kristi Kyrkan.

Det vi ska titta på är berättelsen om när Noa öppnar fönstret och släpper ut Korpen.

1 mos 8:6 <Trad:> Och efter 40 dagar öppnade Noa arkens fönster, som han gjort.
| <Alt:> Och det skedde från uppvaknandet, den väldiga mängdens liv, och Herren [Noa] uppenbarade sitt öppna bröst som sitt erbjudande. 


Tiden när det här inträffar är alltså, 40 dagar efter den senaste händelsen och det senaste var 10:e månaden 1:a dagen och det blev 224 dagar sedan regnet började. Det blir alltså 224 + 40 = 264 dagar efter det regnet började. Det ger 264 * 7 + 70 = 1848 + 70 = 1918. Och räknar vi i stället från år 69, när Romarna stod runt Jerusalem och hade belägrade det så får vi 264 * 7 + 69 = 1917. Det är det år när England intog Jerusalem och deklarerade att Judarna nu fick bosätta sig där.

Vi kan alltså se att med det här sättet att räkna där vi alltså i förra avsnittet kom fram till när Korsfararna hade intagit Jerusalem. Så kan vi nu åter komma fram till ett intressant årtal nämligen när Jerusalem är befriat.

Vi ser alltså här att berättelsen om Noa att tiderna är till för att man ska kunna se utvecklingen, när den ska hända, det är därför de står här.

1 mos 8:7 <Trad:> Och han sände ut korpen och denne flög ut och var borta tills vattnet hade torkat bort från marken.
| <Alt:> Och han sände engagemanget och den som verkligen skall bära ut, fördes ut och denne återställde för evigt de vilka som helsts torra mark över till den fasta grunden.

I vers 7 ser vi hur korpen flyger ut och vi ser i den alternativa översättningen att det står för Engagemanget. Och Korpens uppgift var alltså att ropa ut att Judarna skulle återvända till sitt land. Och det var här i början av 1900 talet som Judarna alltså i större skaror började återvända.

Men vi har en annan mycket intressant sak i vers 6. Vi läste där att Noa öppnar fönstret på Arken. Han släpper alltså in frisk luft och luft står ofta i Bibeln för Ande. Här är alltså profetian att Anden skall falla i samband med det här och vi vet att den föll 1906 och att det var starten på Pingströrelsen.

här börjar alltså de verkligt intressanta delarna i berättelsen om Noa de delar som försätter oss i vår närtid och vi ska i de följande avsnitten fortsätta framåt till vår tid och också försöka titta in i famtiden.

Och åter kan man då fråga sig varför vi har gått igenom alla dessa avsnitt för att först nu komma till det som är ände tiden. Jo det är för att vi skall förstå hur profetian är skriven och se att den faktiskt håller och vad vi alltså kan förvänta oss av det som gäller vår tid och framtiden.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar