lördag 15 april 2017

Påskafton i Evangelierna
170415


Här har vi det som hände mellan Jesu död och uppståndelse. Jag lägger in det i Evangelier för Påskafton.


Mat 27:57. Och sent på eftermiddagen går en rik man från Arimatea [Jashves förkastade; Jesu höjd, fördärvets dom] vid namn Josef [ökande, fortsättande] som också han är en lärjunge till Jesus
Mat 27:58. Han kommer då till Pilatus [när pressad, fast] och ber om Jesu kropp och Pilatus befaller att kroppen skall lämnas ut.
Mat 27:59. Och Josef tar kroppen och sveper in den i rent och fint linnetyg.
Mat 27:60. Han lägger den sedan i sin nya grav som han huggit i berget, och han rullar för en väldig sten som dörr och går sedan därifrån.

Mark 15:43. Josef [ökande, fortsättande] från Arimatea [Jashves förkastade; Jesu höjd, Fördärvets dom], en ansedd [förnäm, ärlig] rådsherre [medlem av det Judiska Sanhedrin], och som väntade på Guds rike, kommer då och han vågar gå in till Pilatus och han ber om Jesu kropp.
Mark 15:44. Och Pilatus förundrar sig att han redan har dött, och han kallar på officeren [befälhavaren] och frågar honom om han genomgått dödsprocessen för ett tag sedan.
Mark 15:45. Och då han får veta det från officeren, skänker han kroppen till Josef.
Mark 15:46. Och han köper då ett linne och han tar ner honom och sveper in och lägger honom i en grav som fanns och som hade huggits ut ur klipporna [bergen], och han rullar för en sten för gravens ingång.

Luk 23:50. Och se, en man med namnet Josef, en rådsherre, han var en god och rättfärdig [rättsinnig, oskyldig] man
Luk 23:51. Denne var inte enig med rådet och deras handlande, han var från Arimatea [Jashves förkastade; Jesu höjd, Fördärvets dom] en Judisk stad, och han väntade själv på Guds rike.
Luk 23:52. Denne går till Pilatus och ber om Jesu kropp.
Luk 23:53. Och han tar då ner honom och sveper honom i fint linne och han lägger honom i en grav som är huggen i sten, och där inget fanns och ännu ingen ligger.

Joh 19:38. Och Josef [ökande, fortsättande] från Arimatea [Jashves förkastade; Jesu höjd, fördärvets dom] som är lärjunge till Jesus, men i hemlighet på grund av rädsla för judarna, han frågar Pilatus [när pressad, fast] att han skulle få ta bort Jesu kropp och Pilatus tillåter det. Och han går då och tar bort Jesu kropp.
Joh 19:39. Och Nikodemus [segrande bland människor] kommer nu också, han som kom till Jesus tidigt en natt, han bär en blandning av myrra och aloe, ungefär 100 pund (32 kg).
Joh 19:40. Och de tar nu Jesu kropp och lindar honom med linnebindlar med de välluktande kryddorna som är vanan hos judar vid begravning.
Joh 19:41. Och det är en trädgård på den plats där han blev korsfäst och i den trädgården finns en ny grav, i den har ännu ingen lagts.
Joh 19:42. Och där lägger de nu Jesus eftersom det var judisk förberedelse och graven var nära.


Mat 27:61. Men Maria Magdalena och den andra Maria var där och satt framför graven.


Mark 15:47. Men det var så att Maria [upprorisk, rebell, boskapssköterska] Magdalena [från Magdala] och Joses Maria de såg var han blir lagd.


Luk 23:54. Och det var förberedelsedag och sabbatsdagen grydde [började ljusna].
Luk 23:55. Och kvinnorna följer då efter, och de var kvinnor som kommit tillsammans till honom från Galileen [cirkel, fällbar, ringa, gräns, kust, land], de ser då graven, där hans kropp läggs.
Luk 23:56. De vänder sedan tillbaka och de gör i ordning välluktande kryddor och myrra, men på sabbaten vilar de enligt budet.


Mat 27:62. Och följande dag som är efter förberedelsedagen, samlas översteprästerna och fariséerna [de separerade] hos Pilatus.
Mat 27:63. Och de säger: Vi minns att Jesus [Herren, Jashve], han skojaren [bedragaren], han sa när han levde "jag vaknar efter 3 dagar".
Mat 27:64. Befall nu att graven förseglas [görs säker] intill 3:e dagen, så att inte hans lärjungar kommer på natten och stjäl honom, och säger till folket: Han har nu blivit uppväckt [uppstått] från de döda.  Då kommer det sista bedrägeriet att bli värre än det första.
Mat 27:65. Men Pilatus säger då till dem: Ni har här romersk vakt, gå och försegla [görs säker] som ni anser.
Mat 27:66. Och de sätter ut vakt och de säkrar graven genom att de förseglar stenen.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar