måndag 24 april 2017

Ändetiden 55,
Jesus kommer


Jesus kommer ner och han ser vad som hänt och han ser deras ondska, och att de kört fast i den. Precis som vi idag övergett Jesus och kört fast i ondskan och förbannelsen.

1 mos 11:5 Och Jesus [Jashve] steg ner för att se staden och tornet [det stora], som människornas [Adams] barn hade byggt.


Här ser vi Jesus som kommer. Det är han som ser sanningen. Han kommer ner och ser vad människorna gjort. Vad de byggt.

Jesus ser oss. Och på samma sätt som han här kommer ner till människorna, så kommer han till oss, och han ser sanningen.

Och en dag ska han stiga ner till oss och han ska uppfylla hela jorden och det är han som kommer att verkställa det som behöver göras.

1 mos 11:6 <Trad:> Och Jesus [Jashve] sade: Se de är ett folk och de har ett språk och detta ger dem styrka till deras verk och nu är inget omöjligt för dem, allt ont som de planerar kan de göra.
| <Alt:>: Och Jesus [Jashve] sade: Se folket är samlat, krossat och sårat, och detta är deras genomborrande lagt till handlingarna och nu skördar man inte för allt som de tänker är ont som de vill göra.

Här ser vi hur det var. Vi ser den dubbelnatur som finns i dagens samhälle. Samtidigt som allt verkar möjligt så har samtidigt allt låst sig och gått snett.

Vi ser att den vanliga översättningen talar om hur allt är möjligt. Medan den alternativa översättningen talar motsatsen. I den alternativa översättningen mår människorna dåligt. De är krossade och sårade och de har lagt Jesus åt sidan med hans frälsning.

Det här med att han blev genomborrad för vår skulle. Det har man övergett. Och vi ser att då stannar samhället av. Då slutar välfärden. Då slutar skördarna.

Och åter igen är det som i vårt samhälle. När vi övergav Jesus gick det snett. Då tog välsignelsen slut. Och allt blev fel.

Och ondskan har tagit över. Den fyller vårt samhälle mer och mer. Precis som här i berättelsen om Babels torn.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar