torsdag 20 april 2017

Ändetiden 51,
De fasta normerna gäller inte längre


Det fasta, det som varit grunden i vårt samhälle överger vi och konstruerar vårt eget material att bygga samhället med.

1 mos 11:3 <Trad:> Och människorna sade till sina vänner: Kom låt oss göra tegel, till byggnader, och låt oss bränna så att det blir bränt, och teglet var för dem till sten, och leran blev för dem till murbruk.


Här ser vi hur man inte använder sten längre. Det fasta materialet. Vi vet hur Jesus talade om att vi skall bygga på den fasta klippan. Men här har man alltså något annat i stället. Något som man gjort själv. Tegel, man har tagit lera, smuts och bränt till Byggmaterial.

Och så är det idag. Man accepterar inte Jesus och hans frälsning. Man skall göra det själv. Ja man ska t o m vara bättre än Jesus.

Lera, Jord, smuts är det som skall hålla ihop samhället. Och så är det också idag. Det är festande som skall göra människor glada. Roa sig som skall ge glädje, att bryta de gamla normerna i samhället. Det är det som är hipp och häftigt. Men alltihopa är egentligen bara tomhet.

Och det kommer de flesta i dagens samhälle underfund med. Men då har man fastnat i detta destruktiva. Och lögnerna har tagit över och man håsar upp det som man vet är tomt och meningslöst.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar