onsdag 19 april 2017

Ändetiden 50,
Vi har övergett det som fungerade


Liksom vi i vårt samhälle har lämnat det som var. Det som fungerade. Ser vi här i berättelsen hur man också flyttar på sig, till ett tillstånd av Andlig fattigdom. Ett lågt enahanda beteende.

1 mos 11:2 <Trad:> Och det hände att de flyttade på sig från det som varit och de kom till en slätt i landet Sinear där de bosatte sig.
| <Alt:> Och det blev så att de flyttade på sig från urtiden och de fann en dal i landet Sinear [den uppenbarar upprepningen] och de slog sig ner där.


Inte nog med att alla ska säga likadant, som vi läste i förra avsnittet. Man lämnar alltså det som varit. Det som man haft som rättesnöre så länge man minns. Men det gamla är inte bra längre. Man skall vara lika. Alla ska tycka likadant. Och det skall vara lågt. Vi ser att i den alternativa översättningen står det dalgång. Alltså en låg plats.

Och här känner vi också igen oss. Andligt har vårt land sjunkit. Jesus är avskaffad. Och man fyller sitt liv med meningslösheter eller t o m perversiteter. Den Andliga höjd som Sverige hade och stora delar av västvärlden. Den är avskaffad idag.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar