måndag 17 april 2017

Ändetiden 48,
Summering, Noas Ark, Kristi Kyrka genom 2000 år











Noas Ark, Tiden från Judarnas fördrivning och fram till Israels återupprättande, och Jesu återkomst
Noas Ark är åter igen en av dessa profetior som för oss hela vägen från idet här fallet Tiden när Jesus gick här nere och slutligen Jerusalem blev förstört av Romarna, och fram Jesu tillkommelse och Guds rikes upprättande. Det som snart kommer.

Noa är en Jesus gestalt. Noa var rättfärdig liksom Jesus. Och att land översvämmades syftar på Israels land som skall tas från Judarna, som skall fördrivas ut över världen. Tills land åter blir torrt och Judarna får sitt land tillbaka. Det som sker i våra dagar.

Och Arken det är Kristi Kyrka som flyter på Hedna havet.


Gud dömde Israel
Gud var inte nöjd med det sätt som Israel förverkligat hans plan till frälsning. Det var därför som Jesus Guds son kom och blev det offer som tog våra synder.



Gud verkställde Domen över Israel
Ja Israels land var fördärvat och Tron var korrupt. Och fast Gud sänt Jesus sin enfödde son som gav det sanna Evangeliet så hjälpte inte det utan de t o m dödade Jesus. Och när allt alltså hade nått gränsen verkställde Gud domen.


Arken är Kristi Kyrka med Guds Frälsning och Kärlek
Arken är en symbol på Kristi Kyrka. Det som skulle föra Jesu frälsning vidare. Arken var struken med försoning. Och där fanns flera rum. Så Gud gav plats för olika Kyrkor. Alla behövde inte vara lika.


Frälsning skall finnas i Kyrkan
Det är viktigt med Jesu frälsning och det kan vi läsa flera gånger i den alternativa översättningen.


Alla folk skall med i Guds frälsning
Precis som alla djur skall med i Noas Ark så skall alla människor av olika folk och nationer etc. med i Kristi Kyrka. Med i tron på Jesus.


Alla som kommer in i Kyrkan skall ha Jesus i sig
Alla som kommer till tro som blir medlemmar i Kristi Kyrka skall ha Jesus med sig in. Det är därför alla djuren skulle vara två, Hane och hona. Jesus och hans brud. Vi måste alla ha Jesus med oss in annars kommer vi inte in.


Jesu offer är fullständigt och gäller för Evigt
Och åter kan vi i den alternativa översättningen, läsa att Jesu offer är fullständigt och det gäller. Ja det gäller för evigt. Det är till Jesus vi skall komma.


Kyrkan ska vara full av Jesu föda
Det är så Gud vill ha det. När man går i Kyrkan så ska man fyllas av hans Ande. Komma närmare Jesus och känna hans kärlek. Därför är det viktigt att Jesus och hans föda är i Kyrkan, i våra församlingar. I vårt församlingsarbete.

Gammal skåpmat duger inte det skall vara färskt från Jesu förråd.


De 7 församlingarna är med i Kyrkan
Människorna i Arken är 7 + Noa. Det symboliserar Jesu 7 församlingar + Jesus själv. Det är de 7 församlingarna som vi har i Upp 2 och 3.


Floden kommer
Efter alla dessa förberedelser som Noa fick göra och som vi känner igen i våra församlingar så kom till sist floden. Till sist verkställde Gud.

Men det är intressant att åter visar den Alternativa översättningen välsignelsen i Jesus.


Väckelsen gick fram medan Israels land ödelades
Vi kan även i fortsättningen se hur väckelsen går fram bland hedningarna medan Judarna fördrivs och landet tas ifrån dem. Och Gud visste det här att det var så här Gud skulle komma att Evangelisera ut över världen.


Varje folk får vara på sitt sätt
Här kan vi se att varje folk skall vara på sitt sätt. Liksom alla djuren var av olika arter. Så skall varje folk ha kvar sitt. Allt ska inte likriktas. Men alla ska frälsas. Jesus ska komma med in i hjärtat. Och var försonade i honom.


Vi är frälsta genom Jesu död
Här hittar vi flera sanningar om vår frälsning och här står att det är genom Jesu fullständiga Evangelium. Som vi blir frälsta. Vi skall vara genomborrade inte genom att själva dödas men genom att ta del av den död som han hade för oss.


Fördrivning skall vara ett bra tag
Den tid Judarna skall vara fördrivna skall vara ett bra tag. Det är inget som går över snabbt och nu kan vi se att det har tagit nästan 2000 år.


Fördrivningen når sitt maximum
Men liksom floden nådde ett maximum för att sedan avta igen så kommer fördrivningen att göra.


Jerusalem i de Kristnas händer
Det här är en mycket märklig profetia som har gått i uppfyllelse. För här kan man räkna ut när de Kristna skulle inneha Jerusalem. Jerusalem är den Andligt högsta höjden. Och året man får fram år 1120 och då hade de Kristna Jerusalem och både några år före och efter var det så. Men så återgick det igen till Muslimerna.


Judarna kallas hem och Anden faller i Pingströrelsen
Nu har vi kommit till profetior närmare i vår tid. Och vi är nu framme vid 1917 när Engelsmännen intar Jerusalem. Och strax innan kom också Ande utgjutelsen och Pingströrelsen. Båda saker som finns här i profetian.


Gud ger fred till Judarna i omgångar
Och läser vi vidare så kommer vi till när Noa släppte ut Duvan i flera omgångar. Duvan är ju en fredssymbol och vi vet att under en tid här under första halvan av 1900 talet så öppnade Israels land mer och mer för Judarna som återvände i skaror och började bygga upp landet.


Judarna får hela landet
Nästa tidpunkt är när Judarna får hela landet och det var 1967. Det var då som allt det Gud ville ge Israel kom under deras styre. Och i bibeln symboliseras det med att landet var torrt för första gången.


Anden faller i hela kyrkan
Noa tar av taket på arken, och det motsvarar att luft ande kommer in i hela Arken. Och det här var den Ande uppfyllelse som vi hade 1968 och framåt. Alltså i samband med att Israel fick hela landet 1967.


Jesus kommer tillbaka
När marken åter är torr 56 dagar senare så ger Gud Noa order om att gå ut ur arken. Det här motsvarar att Jesus kommer ut till Israels land. Exakt hur det kommer att ske lär vi snart får se eftersom det här ligger nära i tiden. Man kan här räkna ut året 2023 och vi får se om det är rätt. Gud vet.


Jesus har sina församlingar med sig
En intressant sak är att när Noa går ut ur arken så har han alla sina söner och allas hustrur med sig. Det motsvarade sa vi de 7 församlingarna. Det här öppnar intressanta perspektiv för hur Jesus ska komma till Judarna. Och vi får som sagt snar se.


Varje Nation ska vara suverän och tillhöra Guds rike
Djuren motsvara som vi sa alla nationer och folk och de går också med Noa ut. Och att alla djuren kommer ut lika dant som de gick in visar också att de olika nationerna och folken ska bestå. Och de skall leva på marken. Alltså Guds rike.


Guds Ande ska fylla hela Jorden
Och vi kan nu se att alla går ur i luften. Alltså går ut i Anden. Alla kommer alltså att uppfyllas av Guds Ande. Precis som vi också kan läsa om i Joel.


Uppryckandet finns inte i berättelsen om Noa
Många hävdar att innan Jesus kommer till Judarna skall de Kristna rycks upp, upp till himlen. Men det kan man inte se när man studerar ändetiden som den framställs i berättelsen om Noa.


Jesu offer gäller
När vi läser Noa så kan vi i de följande versarna efter det Noa gåt ut ur arken läsa hur Noa offrar. Och det står att han offrar från djuren. Men man kan också se det som att han offrar för djuren. Offrar sig själv för djuren och det här offret godkänner Gud och deklarerar att han aldrig mera ska döda alla människor.

Noa var ju en Jesus gestalt och vad som står här är alltså att Jesu offer gäller. Jesus har försonat alla människor och gett oss livet.


Nu har vi gått igenom hela Berättelsen om Noa och tittat på de olika profetiska betydelserna av den. Men det som är intressant och berör oss nu är givetvis de senaste delarna. Och Avsnitten, ”Judarna får hela sitt land” och ”Anden faller i Kyrkan”. Och det var ju händelserna 1967 och 1968 och det innebär att det som kommer därefter är alltså saker vi väntar på.

Och exakt hur de kommer att uppfyllas vet bara Gud men ur berättelsen och genom att titta på hur det hittills har gått i uppfyllelse kan man få vissa idéer om hur det kommer att bli.

Men att vi lever i ändetiden och en mycket intressant tid det förstår man.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar