onsdag 19 april 2017

Såsom i en Spegel
170419

Tänk att få leva i den här tiden när hela historien öppnar upp sig.

Citatet i rubriken kommer från ett intressant Bibelställe i Paulus brev. ”Nu ser vi såsom i en spegel, men då ska vi se Ansikte mot Ansikte.”

Och det intressanta är att jämför vi det man visste på Paulus tid, med det vi vet idag så är det en enorm skillnad. Speciellt om man tittar på den enskild individ i dåtidens samhälle, jämfört med dagens.
 
Kunskapen var rudimentär. Men idag har vi forskning, vetenskap och internet, där allt finns samlat. Alla kan se det. Det är en fantastisk tid vi lever i redan. Och likafullt har vi inte kommit dit än som Paulus talar om.

Det Paulus såg framför sig var Gudsriket, Det Himmelska, Det fullkomliga, Som Jesus ska ge oss, och det blir fantastiskt. Men alltså redan nu har så pass mycket skett. Redan nu har tillvaron öppnat upp sig. Vi kan se det man inte kunde se förut. Höra det man inte kunde höra förut.

Tänk hela Jorden är öppen för oss. Vi kan höra vad någon sagt på andra sidan Jorden bara sekunden efter det, det sagts. Och vi kan se hur det ser ut där också bara sekunden efter det, det hänt.

Och vi har forskning och kunskap som är helt unik i historien. För ett antal år sedan trodde man att det fanns kanaler på Mars. Man visste inte riktigt hur marken såg ut etc. Men idag vet vi. Vi har haft farkoster där som tittat efter. Som borrat. Som mätt. Och så här är det på område efter område.

Förmodanden och berättelser har ersatts med kunskap. För man har tittat efter.

Så här är vi alltså nu. Och låt oss fortsätta denna väg mot mera kunskap, mera verklighet. För det är det här Gud vill. Ett samhälle där sanningen råder.


Jesus hjälp oss att ta emot din Sanning. Hjälp oss att se det du ser och vara fyllda med det du har.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar