fredag 28 april 2017

Ändetiden 59,
Summering Babels Torn


Ändetiden 49, Babels Torn, Vår tid
Babels torn är också en profetisk berättelse. Den berättar om ett stort system som ska inkluderar alla som bor på Jorden. Ett system av Andlig fattigdom. Ett system med Politisk korrekthet som tystar oliktänkande. Men Jesus slår sönder det här och sprider ut människorna. Låter var och en vara på sitt sätt.



Ändetiden 50, Vi har övergett det som fungerade
Liksom vi i vårt samhälle har lämnat det som var. Det som fungerade. Ser vi här i berättelsen hur man också flyttar på sig, till ett tillstånd av Andlig fattigdom. Ett låg enahanda beteende.


Ändetiden 51, De fasta normerna gäller inte längre
Det fasta, det som varit grunden i vårt samhälle överger vi och konstruerar vårt eget material att bygga samhället med.


Ändetiden 52, Aborter blir vanliga och ett problem
Det är intressant att se att här i profetian står om att döda barn, eller som vi kan se det idag, Aborter, och det skall vara en del av det sätt vi lever på. Och det ska skapa problem. Och här känner vi alltså också igen oss i dagens samhälle.


Ändetiden 53, Man tror att man är bättre än Gud
Detta system som man bygger ska gå ända upp till himlen. Målet är att det ska bli bättre än Gud själv.


Ändetiden 54, Det tomma och giftiga samhället
Samhället är tomt. Ja det har stannat av i sin utveckling och förbannelsens gift sprider sig. Och det når ända upp till Gud.


Ändetiden 55, Jesus kommer
Jesus kommer ner för att se vad som hänt. Och inget är omöjligt, men folket är krossat och sårat, och man tänker bara onda tankar.


Ändetiden 56, Människorna får vara olika
Men Guds lösning är att göra människorna olika igen. Låta var och en vara på sitt sätt. Då kommer ondskan att upphöra. Det här onda som ligger i systemet som alla är insnärjda i


Ändetiden 57, Jesus älskar människorna
Genom sitt offer har Jesus kärlek att ge oss. En kärlek med kraft och fasthet. Och på så vis så blir vi alla en del av hans församling. Hans brud.


Ändetiden 58, Jesus är vår föda
Jesus är också vår föda, Babel kan också betyda mat, i överflöd. Och i den bemärkelsen är det Jesus vi ska ha. Han ska komma in i oss lika naturligt som maten gör varje dag. Och vi ser det här i vår nattvard. Och tänk här står det, redan i Bibelns 11 kapitel.


Återigen ser vi hur fantastisk Bibeln är. Hur det alltså är Gud som sett till att den skrivits och skrivits så som den gjort. Så att vi kan sitta här på slutet, på ändens tid, och se hur Gud redan i början, när Bibelns första kapitel skrevs visste allt.

Det är verkligen en Gud som har all makt och som lyckats med det här.

Och tänk det är vår Gud och det är Jesus hans son.

Jesus lever verkligen och han kommer snart tillbaka till oss.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar