lördag 29 april 2017

Ändetiden 60,
Längden på Israels förskingring


Vi ska nu gå över och titta en del på profetior om Israel och vi börjar med ytterligare profetior som visar hur länge förskingringen av Judarna skulle äga rum.

Vi läste ju om det här när vi tittade på Noas Ark och dess tider. Men det finns också andra bibelord som pekar på den här tiden. Vi ska titta på två. Det är i Amos 8:12 och i Hos 6:2.


Amos 8:12.  Och de går från dag, [hav] till dag [ända till dag, hav], och från mörker [norr] till solens uppgång [öster], de strövar omkring för att söka Jesu [Jashves] ord och de finner det inte.


Hos 6:1.  Kom och återvänd till Jesus [Jashve], för han har försett med mat, hans hand må hela oss och han må förbinda oss [för han har rivit sönder och han må hela oss och slagit och han må förbinda oss].
Hos 6:2.  Han ger oss åter liv efter 2 dagar [efter dagar, från vattnen], på tredje dagen står vi upp, och vi lever inför honom.
Hos 6:3.  Vi må känna Jesus [Jashve] och jaga efter kunskap om honom, han skall stå fram [stå upp] lika säkert som gryningen, och han kommer som ett regn för oss, som jordens första vårregn.

I båda ställena ser vi hur det står att det skall ta två dagar att gå från mörker till solens uppgång och från död till liv. Eftersom en dag är som 1000 år (Ps 90:4, 2 Pet 3:8), så blir det här en profetia om att det ska ta 2000 år för Israels barn att gå från död till liv, och enligt Hos 6:2 ska de stå upp på 3:e dagen. Israels barn skall alltså vara förskingrat i 2000 år innan de samlas igen. Innan Israel får liv, och deras nation åter står upp. Och vi ser att det är ju det som hänt.

Och det är också intressant att det är på 3:e dagen de ska stå upp och det är nu, när vi väntar på 1000 årsriket som ska komma, Guds sabbat, Tusen år där människorna skall leva efter Guds vilja.

Vi har kommit dit i historien och här kan vi se hur profetian säger det i Hos och i Amos.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar