söndag 9 april 2017

Ändetiden 40,
1967 fick Judarna hela landet enligt Profetian


Här har vi kommit till en verkligen intressant punkt. Det är här som Judarna i modern tid för första gången får hela sitt land. Och i samma sammanhang faller också Anden i hela Kyrkan.

1 mos 8:13 Och på det 601:a året i 1:a månaden, den 1:a, var det torrt [tomt, öde] från vatten [de vem som helst] på den fasta grunden [i landet, på jorden, på marken] och Noa tog bort taket [väderskyddet] på arken [lådan], och såg efter, och se markens [landets, jordens, mänsklighetens, den kvinnliga människan] yta [ansikte] var torr [tomt, öde].


Om vi börjar att titta på tidpunkten så ser vi att det är den 1:a dagen i första månaden. Det är 50 dagar efter den förra tiden. Alltså när Noa öppnade fönstret och släppte ut korpen.

Det motsvarade när Engelsmännen erövrade Jerusalem och gav Judarna rätt att bosätta sig där. Och det var alltså 1917.

Och tar man 50 år på det så får man 1967. Här har alltså profetian gett oss året. Vi kan också se hur vi nu ska räkna 1 år per dag, det är nu Israels tid, medan vi när det gällde tiden för fördrivning, hedningarnas tid, skulle räkna 7 år per dag.

Det som händer här är alltså att Israel ska ha hela sitt land. Det beskrivs i profetian genom att det står att land var torrt från vatten. Nu hade alltså fördrivningen upphört. Nu hade Israel hela sitt område. Land var torrt.

Och vi som var med minns kriget 1967. Det var då som Israel fick hela sitt land. Allt mellan Jordanfloden och Havet, precis som Gud hade lovat.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar