fredag 7 april 2017

Vredens druvor trampas i Syrien
170407


Kriget i Syrien tar inte slut. Det blir bara värre och värre. Det är en förbannelse över Syrien.

Det är Vredens vinpress med vredens druvor som trampas. Det ska ske 30 mil utanför staden. Staden här är Jerusalem och 30 mil därifrån ligger Damaskus.

Vi kan läsa om den i Upp 14:17 - 20.


Upp 14:17. Och en annan ängel [budbärare], kommer ut ur templet, det i himlen, även han har en skarp skära [lie].
Upp 14:18. Och en annan ängel [budbärare], som hade auktoritet över elden, kommer ut från offeraltaret och ropar ett väldigt rop till honom som har den vassa skäran [lien], han ropar: Använd din vassa skära [lie] och skörda jordens druvklasar, för dess druvor är fullmogna.
Upp 14:19. Och ängeln [budbärare] slungar sin skära [lie] in i jorden och skördar jordens vinskörd och kastar in den i Guds väldiga vredes vinpress.
Upp 14:20. Och vinpressen utanför staden trampas och det kommer ut blod ur vinpressen ända till hästarnas tömmar [betsel], längs 1600 stadier [c:a 30 mil].

Det är alltså Vredens Vinpress som trampas just nu. Och det är alltså skördetid för Vredens Druvor. Gud är vred på alla dessa som inte vill acceptera att han upprättar Israel.

Vi ser hur Egypten och Jordanien som slutit fred med Israel har klarat sig förhållandevis bra. Men Syrien har inte gjort det, de har vägrat sluta fred med Israel och fortsätter kampen för att förinta Judarnas land. Och då ser vi resultatet här.

Gud har bestämt sig nu ska Israel upprättas inom sitt fulla område. Det Gud har lovat dem. Och det som står i vägen måste då ge sig.  

Vi står med andra ord här mitt i ändens tid och snart kommer Jesus.


Jesus hjälp oss så vi är klarsynta i denna viktiga tid och står på din sida. Du är vår frälsare.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar