torsdag 6 april 2017

Censuren slår till
170406



Vi läste häromdagen att det ska tas beslut i Tyska förbundsdagen att Facebook och liknande Sajter i fortsättningen måste radera misshagligt material.

Och gör de inte det så kan de få böter upp till en halv miljard. Censuren har alltså slagit till.

Det finns folk som säger de kan inte censurera Internet, men se hur det går med kopiering idag. Det blir svårare och svårare. Likadant kommer det att gå med den här typen av Censur den kommer att bli hårade och hårdare.


Det är beklagligt att man väljer att gå den här vägen. Att man inte inser vad yttrandefrihet är. Så fort någon annan skall bestämma vad jag får säga har jag ju inte yttrandefrihet.

Och kan man på det här viset stoppa vissa missbehagliga yttrande, så kan man också utvidga det och till sist är nästan allt Censurerat.

Det här är vägen utför. Det var samma misslyckade väg som vi har sett vad gäller kopiering. Internets stora fördel är att det är lätt att kopiera. Men det förbjöd man. Och när det inte gick att stoppa så införde man hårdare lager och gav de som äger material starkare verktyg att sätta dit folk. Vägen har bara gått utför
.
Och det samma kan man nu se vad gäller Censur på Internet. Det kommer förmodligen bara att växa.


Jesus hjälp oss!! Du som är sanningen. Hjälp oss att få säga sanningen också i vår tid!!

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar