fredag 30 juni 2017

Ändetiden 122,
De vill dela Jerusalem



Och det har blivit ännu värre än att man bara vill mäkla fred och då gör sig illa på Jerusalem. Man vill dela Jerusalem, dela Israel, som vi ser att många försöker idag. Och det hittar vi också här i Bibelordet. Och vi ser idag hur man försöker ge de delar som är viktigast för Judarna till Araberna. 

Sak 12:3.  Och det sker i de dagarna att jag göra Jerusalem till en betungande sten åt alla folk, en delad börda som de vill dela [de delar] och som erbjuds till landets [jordens, traktens] hedningar [folk].


Här på slutet i vers 3 ser vi det verkliga misstaget som man gör idag. Man vill dela Israels land, dela Jerusalem, och ge det åt andra folk än Judarna, de som här i bibelversen kallas hedningar. Man vill ge det till de som man idag kallar Palestinier.

Och det allra senaste när UNESCO förklarat att Israel inte har någon historisk koppling till Tempelplatsen i Jerusalem. Det är ju Historieförfalskning av grövsta slaget. Det är rent hemsk. Hur kan de som ska slå vakt om kultur och kunskap påstå något så groteskt fel.

Det finns åtskilliga historiska dokument som talar om templet. Bland annat Bibeln är full av hänvisningar till Templet. Och Bibeln är den historiskt mest säkra och verifierade boken.

Och som någon sa att om det inte har stått ett Judiskt tempel på Tempelplatsen. Vad var det då som Jesus var i när han var i templet.

Men de som vill dela Israel blir straffade av Gud. Det ser vi i vårt land som är en stor förespråkare för denna delning. Här delas nu vårt land och fler och fler områden läggas utanför den Svensk jurisdiktion, Polisen kan inte verka där utan det blir stater i staten, med Muslimsk majoritet och Sharia.

Och vi ser också hur Obama på sin tid på alla sätt försökte hindra Israel från att bosätta sig i de områden som är deras i Samarien och Judéen. Detta fast de har fått överhöghet över områdena i Osloavtalet.

Vi ska inte upprepa Hitlers slogan Jude Frei. Den hör till historien. Men tyvärr kan man höra vingslagen från det hemska förgångna i mycket av retoriken idag.

vi ser mer och mer att vi är i den här tiden, som beskrivs i den här versen. Idag vill man dela landet och ge det åt Hedningarna.

Men Gud kommer att ge Israel segern och det är det vi kommer att se när vi fortsätter läsa här i Sakarja.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar