tisdag 1 september 2015

minJesus 26

Jesus kommer när Israel erkänner Jesus och sörjer att de dödat honom

Israel skall fyllas av nåden och bönens ande och se upp till Jesus, honom som de stuckit, och sörja honom som den ende sonen.

Sak 12:6.  På den dagen sätter han Juda hövdingar som elds skålar bland veden [i träden] och som flammor i en kärve, och de skall sluka alla folken runt omkring, till höger och till vänster, och man slår sig ner i Jerusalem som även framöver skall ligga där Jerusalem ligger.

Sak 12:8.  [på den dagen] försvarar Jesus [Jashve] sitt Jerusalem, och de svaga är då hos dem som David och Davids hus är likt Guds utsände [budbärare, ängel] Jesus [Jashve], inför dem.
Sak 12:9.  Och då [då på den dagen] begär [kräver] jag att alla hedningar [folk] som kommer mot Jerusalem skall förgöras [ödeläggas].

Det hela skall äga rum i samband med att Israel får tillbaka sitt land och att Gud, Jesus försvarar dem mot alla folk runt omkring.

Sak 12:10.  Och jag utgjuter nådens och bönens ande, över Davids hus och över Jerusalems innevånare, och de ser upp till [med glädje på, intensivt på] mig, den som de stuckit [sårat] och de sörjer över honom som över den ende sonen, och bitterheten över honom är som bitterheten efter den förstfödde.
Sak 12:11.  Då [på den dagen] har man stor sorg i Jerusalem, som sorgen i Hadad-Rimmin på Megiddon slätten.

Israels barn skall erkänna Jesus och ta emot honom som sin frälsare, det ser vi i Sak 12:10, där det talas om att de skall se upp till honom som de ha stuckit, och sörja över honom som över ende sonen.

Det här kan man se tillsammans med Jesu uttalande:

Mat 23:39 Jag säger därför till er: Nu ser ni [känner] mig faktiskt [verkligen] inte igen, förrän ni säger: Välsignad [prisad] är han, som kommer [framträder, går, passerar, går omkring, växer] i Jesu [Herrens, Jahves] namn.

Det är alltså när Israel erkänner Jesus som sin frälsare och sörjer det de gjorde mot honom, som han kommer att komma igen. Och det är när de åter är i sitt land och Gud hjälper dem att försvara det som vi ser idag.

Så det är alltså nu snart som Jesus kommer



Karl Håkan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar