onsdag 9 september 2015

minJesus finns 30

Glashavet vilket fantastiskt bevis

Profetiorna visar att Gud finns. Vem kan förutsäga framtiden. Ingen människa. Men Gud kan och bevisar därmed att han finns.

Vi går vidare i vår serie om Bevis på att Gud finns och vi har nu kommit till kap 15 i Uppenbarelseboken.

Upp 15:1. Och jag ser ett annat väldigt och fantastiskt [underligt] tecken [mirakel] i himmelen, 7 änglar [budbärare], som har de 7 sista plågorna [förbannelserna, skadorna], eftersom med dem fullföljs Guds vrede.
Upp 15:2. Och jag ser såsom ett hav av glas blandat med eld och de som segrar från vilddjuret och från hans bild och från hans märke [prägling, kännetecken], från hans namns siffra. De hade ställt sig vid [på, mot] glas havet och håller Guds harpor.
Upp 15:3. Och de sjunger Guds tjänare Moses sång och Lammets sång, de sjunger [förklarar]: Väldiga och fantastiska [underbara, förunderliga] är dina gärningar, Jesus [Herre] Gud den allsmäktige. Rättfärdiga och sanna dina vägar, du de heligas [folkens (annan grundtext)] kung.
Upp 15:4. Vem lyder [fruktar] verkligen inte dig Jesus [Herre], och lovprisar dit namn, för endast du är helig, för alla folken skall komma, och skall tillbe [böja sig] inför dig, för dina rättfärdiga beslut [domar, påbud] klargörs.

Här ser vi i 15:1 Vredesskålarnas tid. Det är den tid vi befinner oss i nu och vi skall komma tillbaka till det längre fram. Men det som är intressant här är glas havet. Det står i vers 2.

Glas havet är ett fullständigt genomskinligt hav. Vi vet att hedningarnas värld brukar framställas som ett hav i bibeln. Och här är det helt genomskinligt.

En helt genomskinlig värld det är som idag. Vi ser allt just som det händer. Så har det aldrig varit förr. Och vi ser att det är de som har segrat över Vilddjurets bild och märke, som får se det här. Alltså de som använder TV och Internet, www (666) på rätt sätt. Inte låter sig förföras av allt dravel som är på TV, på Vilddjurets TV, och det dravel som finns på internet, utan har det för att hålla sig uppdaterad om läget. Då har vi en totalt genomskinlig värld idag. Vi ser allt i hela världen just som det händer.

Det här är något historiskt helt unikt. Det har aldrig varit så tidigare. Förr tog informationen veckor, ja kanske år på sig. Och när den kom fram var den ofta förvanskad. Nu i stället ser man allt när händer. Vi kan vara uppkopplade mot hela världen.

Den här profetian har alltså gått i uppfyllelse. Och det man ser i glas havet det är eld. Och det är ju också som det är. Det är krig och våldsamheter överallt snart. Och det är det man visar och som vi får se, på nyheter och liknande program.

Tänk, Gud har åter visat att han finns. Och hans profetia har gått i uppfyllelse. Vi sitter och ser allt just som det händer precis som det skrevs i profetiorna, för snart 2000 år sedan.

Och när vi läser det här och ser att vi är där, då får vi sjunga Moses och Lammets sång, för nu ser vi vad som är på gång. Jesus är på väg. Hans rike är snart här.

Den som vill läsa mera om det här kan titta på:



Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar