lördag 12 september 2015

minJesus finns 33

Guds genomförda dagordning bevisar Guds existens.

I första Mosebokens första kapitel finns ett enormt bevis på Guds existens.

Gud skapade Jorden på 6 dagar. Men om man låter 6 dagar vara 1000 år som Petrus föreslår i sitt brev (2 Pet 3:8 och Ps 90:4 ) och om man låter skapelsen vara den andliga skapelsen som vi är mitt i så ser man att det Gud skrev i 1 Mos 1. Det är precis det som han gjort de senaste 6000 åren.

Jesus, Den förstfödde är den centrala i hela Guds skapelse och det ser man redan i det första ordet som just betyder. Förstlingen, den förstfödde.

Är det inte fantastiskt, att Bibelns första ord pekar på Jesus, Guds enfödde son, förstlingen bland oss alla.

1 Mos 1:1 < Trad: > I början skapade Gud himmelen och jorden.
| < Alt: > Genom den förstfödde skapar Gud det väldiga namnet och den fasta grunden.
| < Alt2: > Genom förstlingen föder Gud det fantastiska livet och landet [marken].

Här ser vi första versen så som vi brukar läsa den. Men också två alternativa översättningar som just visar det här att Jesus är förstlingen genom vilken Gud skapar. Och det är genom Jesus, det väldiga namnet, som det fantastiska livet och den fasta grunden blir till.

Här har alltså Gud redan i den första versen lagt in att det är genom Jesus som allt det fantastiska livet som vi har idag skapas. Genom hans förstfödde son. Och det har man inte sett i våra normala biblar i alla dessa år. Men här står det. Gud finns alltså och han vet vad han gör.

På den tredje dagen såg gud till att land blev synlig. Land det är Israels land och dess folk och den tid vi pratar om är 2000 – 1000 f kr. Och det var då Abraham fick sin kallelse och Israel vandrade ut ur Egypten och fick lagen. På samma sätt som Gud skapade växterna på land. Det stationära livet, precis som en lagen, är något fast.

4:e dagen skapade Gud de stora ljusen. Och det är 1000 f kr. – år 0 och det var då Jesus föddes han föddes mellan år 7 f kr. och år 2 f kr. Han var det stora ljuset. Och det lilla ljuset det är vi, församlingen som strålar vidare Jesu ljus precis som månen reflekterar Solens ljus. Tänk vilken fullträff som Gud fick in där i sin beskrivning.

På den 5:e dagen kom livet i havet. Och havet är ju en symbol för hedningarna. Och så blev det ju. Budskapet om Jesus det kom till hedningarna, och därmed kom livet till oss.

Och så kom också den helige ande precis som Gud skapade fåglarna som är en symbol för den Helige ande. Tänk åter träffade Gud rätt.

Och fortsätter vi till den 6:e dagen, kommer i in det senaste årtusendet. När Gud skapade landdjuren. Han skapade ett liv som var närmare det han tänkt sig. Men ännu fattas något. Och vi ser att när Gud skapar människan till sin avbild. Till sitt blod. Då är han framme. Och vi ser att det var till man och kvinna. Till Jesus och hans församling.

Det är alltså det Gud håller på att göra nu och som snart är färdigt. Snart har Guds skapelse blivit helt uppfylld och vi kan se att det Gud skrev i det första kapitlet i Bibeln det var det som han också gjorde.

Tänk vilken Gud vi har han viste allt redan från början. Han är verkligen Gud.

Den som vill läsa mera om det här kan gå in på.







Karl Håkan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar