söndag 13 september 2015

minJesus finns 34

Gud visste att Judarna skulle döda Jesus

Brödramordet i Bibelns 4:e kapitel är ytterligare en profetia som visar att Gud viste allt redan från början. Han är den som är Gud. För han vet.

I Bibeln 4:e kapitel kan vi läsa om Brödramordet. Kain som dödade Abel och blev fördriven för det.

Den som känner historien ser här mönstret. Judarna som dödade Jesus och blev fördrivna från sitt land för det.

1 mos 4:1 Och Adam [människan] var tillsammans med Eva sin hustru, och hon blev havande och födde Kain och hon sade: Jag har fått en man, det är Jashve. 
1 mos 4:2 Och hon födde en gång till, och det blev hans bror Abel, och Abel var fåraherde och Kain var åkerman.

Kain han var åkerman. På samma sätt som Israel skapades under den tredje dagen, när marken blev synlig och växterna skapades. Kain sköter det, han är jordbrukare.

Abel han står för Jesus det ser vi för han är fåraherde. Han tar hand om oss som är hans får. Och vi vet också att Jesus själv beskrev sig som fåraherde.

Både Kain och Abel offrade, men det var olika offer. Kain från sin judiska tro, alltså från markens gröda, och Abel från de förstfödda fåren, alltså åter en bild på Jesu som allas vårt offerlamm och också att han är den förstfödde.

Men Gud accepterade inte Kains offer. Judarna levde inte det liv Gud ville. Medan Abel, Jesus var lydig Gud och gick offervägen som vårt offerlamm

Vi ser sedan hur Kain dödar Abel, och det är alltså ytterligare en ingrediens i Jesu offer. Det var Judarna som dödade Jesus. Och som straff för det blev de fördrivna och skall vara flyktingar och kringvandrande på jorden. Det kan vi läsa i vers 12.

1 mos 4:12 För när du arbetar med marken skall den inte längre ge säd som den tidigare har producerat åt dig, du skall bli flykting och kringvandrande på jorden.

Kain blir rädd man Gud lovar honom att ingen skall döda honom. Precis som vi ser idag att Judarna finns kvar än i dag trotts sin fördrivning. Ett fantastiskt under bara det efter 2000 år.

1 mos 4:15 Och Jashve sade till honom: Det är ordnat för alla som dödar Kain skall bli sjufalt hämnade, och Jashve satte ett tecken så att de inte skulle slå ihjäl honom.

Åter kan vi alltså se att Gud finns. Den profetia som han har lagt i kapitel 4 har slagit in. Jesus kom och blev dödad som vårt offerlamm av Judafolket. Och Judafolket blev fördrivet för det, men har nu åter samlats och precis som det står så har de alltså inte utplånats, dödats som folk.

Den som vill läsa mera om det här kan gå in på:



Karl Håkan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar