måndag 14 september 2015

minJesus finns 35

Dagens demokrati bevisar Guds existens

Gud lovade att han skulle ge oss Demokrati som det sista av det han kallade församlingar. Idag lever vi detta demokratiska samhälle, där demokratitänkandet är huvudpelaren. Alltså har Guds ord gått i uppfyllelse och Gud finns alltså, han som kunnat förutse detta.

Men vi skall titta lite mer på vad Jesus säger om Demokratin.

Upp 3:14. Och skriv till Laodiceernas församlings ängel [budbärare]. Han som är Amen, det pålitliga och sanna vittnet, begynnelsen på Guds skapelse, säger:
Upp 3:16. Således eftersom du är ljum och inte kall och inte heller varm, vill jag spy ut dig ur min mun.

Laodicea betyder Demokrati, folkstyre och det var alltså den 7:e och sista församlingen. Och därmed ser vi att det är vår tid Gud menar. Vi ser också att den kännetecknas av något ljumt, eller man kan istället tala om kompromiss. Det är varken det ena eller det andra.

Här har vi alltså nackdelen med vårt styre i ett nötskal. Det blir aldrig rejält. Det blir något halvdant. Gud visste redan det.

Och Gud visste att vi i våra västerländska länder skulle ta bort Gud i våra styren. Och Det är därför han säger att han skall utspy demokratin och att vi måste ha honom med.

Upp 3:18. Jag råder dig att köpa hos mig guld renat i eld, så att du blir rik, och vita [skinande] kläder för att klä dig, så att inte din nakenhets skam syns, och ögonsalva till att salva in dina ögon så att du skall se.

Och det han ville att vi skulle göra åt det, det var att ta med Jesus, ta med hans rena Guld, ta med det ädla som finns i Jesus, hans fantastiska budskap. och vi skall vara justa mot varandra följa Demokratins grundprinciper och bry oss om varandra.

Och vi skall också ta med Jesu förlåtelse, och vi skall förlåta varandra. Ofta har samhället idag en tendens att döma, att hänga ut folk, men på samma sätt som Jesus förlåter oss så skall vi alltså ha ett samhälle som är förlåtande. Vi är alla ofullkomliga och mänskliga och får man misslyckas i ett samhälle så fungerar det inte. Då blir det en lögnens samhälle där bara de som ljuger kommer fram.

Vi skall till sist vara mera klarsynta, se framåt och inte bara ha kortsiktiga perspektiv. Något som man tyvärr ser för mycket i dagens samhälle. Den kortsiktiga förvaltningen.

Men följer vi det här då blir Demokrati bra.

Vi skall ta med oss Jesu sätt att leva och hans förlåtande sätt och hans klarsynthet.

Tänk att det här visste Gud för 2000 år sedan. Det sista vi skulle få det var Demokrati. Och att det som var besvärligt med Demokrati var att det ofta blev kompromisser. Men när vi är justa mot varandra då blir det ett bra styrelsesätt.

Så därmed har Gud åter bevisat att han är Gud, för han kan se in i framtiden. Och inte bara se utan också forma vår framtid så den blir bra.

Den som vill läsa mera om det här kan gå in på:




Karl Håkan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar