fredag 11 september 2015

minJesus finns 32

För han förutsade Harmagedon

Det här kan tyckas lite konstigt för många som går runt och väntar på att Harmagedon skall komma, men det är faktiskt redan här.

Upp 16:12 Och den 6:e ängeln [budbäraren] tömmer ut sin skål över den väldiga floden Eufrat [forsa, rusa, våldsam] och dess vatten torkas ut för att vägen [marschen] skall förberedas för konungarna [herrarna, regenterna] från öster [solens uppgångar].
Upp 16:13 Och jag ser, från drakens [ormens] mun och från vilddjurets mun och från den falske profetens [lögnprofetens] mun, 3 ondskefulla [orena, skamliga, grymma] andar [vindar, liv, krafter] lika paddor.
Upp 16:14 För det är onda andar, som gör tecken, för att gå ut till de styrande [konungarna] på jorden och hela världen, för att samla dem till krig, på den allsmäktige Guds väldiga dag.

Eufrat är den sista välsignelsefloden som flyter ut från Paradiset i 1 Mos 2:14. När den torkar ut är Guds välsignelse över.

Det är också intressant att notera att det är där Eufrat rinner som Isis idag har etablerat den Islamska staten. Det är alltså ett område med total torka på Guds välsignelse.

Ondskan samlar sig. Och de är tre precis som Gud är treenig.

Men här är det Draken, Vilddjuret och den falske Profeten. Ormen, Draken, det är Satan själv, Vilddjuret som är verksamt idag påminner starkt om Antikrist. Och den Falske Profeten det är Muhammed och hans Islam.

Deras vilja är att få krig. Och när vi tittar på Islam ser vi vilket krigshets som är där. Hela Jorden skall erövras för Islam med krig idag.

Och vi ser idag till vår fasa hur de har framgång. Isis breder ut sig. Och Muslimerna invaderar Europa mer och mer. Och vi kristna sitter i baksätet och tittar på.

Må Gud hjälpa oss.

Upp 16:15 Se jag kommer som en tjuv, välsignad den som vakar och den som bevarar sina kläder, så att han inte vandrar omkring naken och man får se hans blygd [skam, oanständighet].

I vers 15 ser vi att det är Laodiceias tid. Den församling som var naken. Gud varnar oss här för att vara som den.

Upp 16:16 Och han samlar dem till den platsen som på Hebreiska kallas Harmagedon *.
{* Harmagedon [Megiddos Berg], (se också likheten med Hamongog i Hes 39:11):
Hamongog = Larmande hopen, hopen som skall ta bort, hopen som rör sig i cirklar; Gogs tumult, Gogs hop
// Hamon <hmn> = tumult, oväsen, mängd, folkmassa
// Gog <gvg> = larma, klaga, fantisera, röra sig i cirklar, fest, dela, ta bort)}

Gud skall samla allt det här till Harmagedon. Och vad Harmagedon? Ja traditionellt har man placerat det till norra Israel till Megiddos slätten. Men där finns inge berg som ”Har-” betyder.

En annan tolkning är att Harmagedon är samma ord som Hamongog som står i Hes 39:11. Och om man tänker på att i Hebreiskan skrivs oftast inte vokalerna ut och att –on på slutet förmodligen är ett Grekiskt tillägg så verkar det rimligt.

I Hes läser vi:

Hes 39:11 Och det blir så att på den dagen ger jag åt Gog * en plats till grav i Israel**, en motståndarnas [bråkmakarnas, de som vill dela] dalgång [flock] öster om havet och det stoppar motståndarna, och de begraver där Gog, och hela dess hop [tumult, oväsen], och de kallar dalgången Hamongog.
{* Gog=altartopp, tak för kult, röra sig i cirklar, dansa, groggy, fira, fantisera, knota}
{**Israel=Guds uppreste, Guds upprättade, Guds rättvisa, regerar som Gud}
{***Hamongog=Gogs tumult, Gogs hop}

Här ser vi just hur det skall vara ett område öster om havet som sätts av till att begrava Gog. Och vi ser idag att den Arabiska sidan de har fått avsatt Gaza till att sköta, och ondskan råder där. Det är som de döda benen i Hes 37. Islam som härskar där är en totalt död religion.

Här kan vi alltså åter se hur Guds ord går i uppfyllelse. Och för de som undrar hur det kan komma sig, för Gog kriget har ju inte varit än. Så kan jag berätta att det har det. Det är i full gång och det skall ske i omgångar. Och att det är så ser vi just på att vi kommit så här lång som till 39:11 i beskrivningen. Och det som står där stämmer.

Åter har alltså Guds ord gått i uppfyllelse. Åter har Gud visat att han finns och håller ord.

Tänk vilken Gud vi har.

För den som vill läsa mera om det här avsnittet så rekommenderas att gå in på:


Vill man läsa om Gog kriget för att se att det verkligen är som jag skriver att det pågår och har gjort så i många år så gå in på:


och




Karl Håkan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar