fredag 18 september 2015

minJesus kommer 1

Himlen försvinner innan Jesus kommer

Snart kommer Jesus, Alla tecken pekar på det. Men var är vi på Guds klocka, och vilka bibelord skall gå i uppfyllelse där på slutet, och som vi kan se och ana idag.

Vi skall börja med ett ord från de 7 sigillen i Uppenbarelseboken nämligen det 6:e sigillet. Det är ett sigill som går och har gått i uppfyllelse mitt framför våra ögon. Men tyvärr är det inte många som ser vad det innebär, och det är t o m så att man blir lite chockera när man ser vad Gud egentligen säger.

Låt oss läsa texten:

Upp 6:12. Och jag ser när han öppnar det 6:e sigillet, och se det sker en väldig jordbävning och solen uppträder svart som en sönderfransad säck [i slitet hårigt säck tyg] och månen uppträder som blod [blodsutgjutelse].
Upp 6:13. Och himlens stjärnor faller till jorden, som fikonträdet kastar sina omogna fikon av skakningarna från en väldig storm.
Upp 6:14. Och himlen försvinner som en bokrulle som rullas samman, och varje berg och ö flyttas från sin plats.
Upp 6:15. Och jordens styrande [kungar] och makthavarna och de rika och officerarna och de mäktiga och varje slav [tjänare] och varje fri, gömmer sig i grottorna och i bergens klippor.
Upp 6:16. Och de säger till bergen och till klipporna: Fall över oss och göm oss från hans ansikte, han som sitter på tronen, och från lammets vrede.
Upp 6:17. Eftersom hans vredes väldiga dag kommer och vem kan stå fast.

Som vanligt så skall vi koncentrera oss på att titta på vad de här bilderna innehåller för andliga skeenden. Det är ofta där Gud verkar och mycket av det vi läser är bilder.

En vädlig jordbävning. Det står alltså för att allt vänds upp och ner. Hela tillvaron förändras. Och att det är så idag och som vi har varit så de senaste åren det är det ingen tvekan om. Det vi ansåg som sanningar på 1700 och 1800 talet de är inte alltid det idag. Kunskapen har växt och nya upptäckter har lagts till och den tillvaro vi ser idag är i många stycken annorlunda. Gud har vänt upp och ner på vår tillvaro.

Vi ser hur Solen, symbolen för Jesus, har tagit på sig säcktyg, Jesus sörjer över den tid som vi har idag. Och Månen, den vänder sig i blod, den röda färgen, månen ljus är inte längre komplett, församlingen vill hålla fast vid det gamla. Och vi ser att prövningarna och jobbigheterna, ökar ja det blir t o m Blodsutgjutelse, Och vi vet hur 6 miljoner Judar fick sätta livet till i Hitlers Gaskammare.

Och Stjärnorna faller. De som ansågs vara något, de man såg upp till avslöjas. Det är precis som idag. När den ene efter den andre avslöjas.

Men vad som är ännu mera intressant är att det står att himlen försvinner som en bokrulle som rullas samman. Vår Urgamla tro att där uppe finns något fysiskt, där bland molnen kan man se Gud. Rakt upp där bor Gud och han tittar ner på oss och han ser oss alla.

Hela detta tänkande finns inte mera. Vi har varit och tittat efter och där fanns inget. Och här står det, det är så det skall bli i den sista tiden innan Jesus kommer. Himlen ska rullas ihop. Den finns inte längre på det sätt vi är vana vid. Men naturligtvis finns Gud fortfarande, men inte fysiskt på det sätt som man tänkte förr.

Och inte bara att himlen har försvunnit. Även Berg och öar, det fasta i tillvaron, det vi alltid byggt på. Det har också flyttat på sig. Nya vetenskapliga sanningar har kommit fram och flyttat på Bergen och öarna. Hela tillvaron ser idag annorlunda ut än för ett antal hundra år sedan.

Men det man skulle vänta sig, att människorna nu anpassar sig och lever i detta nya landskap, det händer inte. I stället gömmer man sig. Man försöker låssas att det gamla är kvar. Man kryper in i grottor så att man inte längre ser landskapet, för man är så chockad.

Och vi ser att nu kommer Guds vrede. Jesu dag har kommit, och hans vrede över människorna som inte går hans väg. Och det är där vi är idag. Idag verkar Guds vrede ut över världen, det kan vi se på allt elände som människorna får uppleva, därför att de inte går Guds väg.

Men vad som är intressant här är att fastän himlen rullades ihop, fastän bergen flyttade på sig, allt det vi trodde försvann och ändrade på sig, försvann inte Gud, försvann inte Jesus, Han finns kvar, och det är han som verkar. Jag nu har hans dag kommit. Han är närmare än någonsin.

Och det 6:e sigillet är alltså här på slutet. Och det vi ser omkring oss stämmer med det som sägs här alltså är Jesu kommande nära.

Jesus finns och Jesus kommer.

Men vi får alltså vara ödmjuka, Det är inte alltid Gud gör sakerna på vårt sätt, gör som vi alltid har trott, utan han gör på sitt sätt. Men han gör det, och vi ser att det han lovat det händer.

Må Gud var oss nådig i dessa dagar.


Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar