lördag 26 september 2015

minJesus kommer 9

Förförelsens Ande och Vredens tid

Är vi i vredens tid idag. Hälls Guds vredesvin ut över mänskligheten idag. En lockande och förförisk anda, likt vin, men som resulterar i plågor och elände, som är ett resultat av att vi lämnat tron på Jesus.

När man ser de kristna idag göra allt för att så många Muslimer som möjligt skall komma hit. Och man övertrumfar varandra i hjälpsamhet, Samtidigt som de kristna vet att det är de som kommer att bli förföljda, tillsammans med Judarna, då börjar man ana att det är Onda Andar som ligger bakom det som nu händer. Förföriska andar som bedrar t o m Kristenfolket.

Jag hörde en person som berättade att när han satt där och körde sin truck (Han var truckförare) då fick han plötsligt en känsla av att han skulle överge tron på Jesus och gjorde då så, och då fylldes han av en väldig glädje. Och efter det är det rent omöjligt att få honom på andra tankar. Är det en ond ande som kommer på det här viset.

Jag har även mött andra människor som beskriver liknande upplevelser när de möte saker som inte är Guds väg, men de bestämmer sig för det ändå. Är det här en ond och förförisk ande som går runt idag.

När man däremot tänker på hur Jesus och Guds ord idag förlorar mark. Hur Jesus och hans ord förtalas. Då känner man en kamp inom sig mot detta som händer runt omkring oss. En kamp mot denna förförelseande.

Är det Guds vrede man känner

Låt oss titta en del bibelord i samband med Guds vrede.

Upp 14:18. Och en annan ängel [budbärare], som hade auktoritet över elden, kommer ut från offeraltaret och ropar ett väldigt rop till honom som har den vassa skäran [lien], han ropar: Använd din vassa skära [lie] och skörda jordens druvklasar, för hennes druvor är fullmogna.
Upp 14:19. Och ängeln [budbärare] slungar sin skära [lie] in i jorden och skördar jordens vinskörd och kastar in den i Guds väldiga vredes vinpress.
Upp 14:20. Och vinpressen utanför staden trampas och det kommer ut blod ur vinpressen ända till hästarnas tömmar [betsel], längs 1600 stadier [c:a 30 mil].

Här är bakgrunden. Vredens druvor skördas och Vredens Vinpress trampas utanför staden. Och vi ser att det är 30 mil. Det är den sträcka vi har mellan Jerusalem (Guds heliga stad) och södra Syrien, där det värsta eländet pågår idag.

Det är också intressant att lägga märke till att det är vin man trampar, alltså en förförelse anda, som förvrider vårt sinne.

När vi fortsätter ser vi de 7 änglarna som har till uppgift att hälla ut Guds vrede.

Upp 15:1. Och jag ser ett annat väldigt och fantastiskt [underligt] tecken [mirakel] i himmelen, 7 änglar [budbärare], som har de 7 sista plågorna [förbannelserna, skadorna], eftersom med dem fullföljs Guds vrede.
Upp 15:2. Och jag ser såsom ett hav av glas blandat med eld och de som segrar från vilddjuret och från hans bild och från hans märke [prägling, kännetecken], från hans namns siffra. De hade ställt sig vid [på, mot] glas havet och håller Guds harpor.

Och vi ser att de står där vid samma tid som Glashavet är. Det är vår tid när vi ser allt som händer i världen, just som det händer, på vår TV och i vårt internet, www, hela Världen är genomskinlig. Vredens tid är alltså nu. Det är nu Gud häller vreden över världen.

Och i Moses och lammets sång (Upp 15:3 – 4) ser vi att nu är Jesus verksam, nu händer det som skall hända. Och det kommer att leda fram till att alla knän skall böjas för Jesus. Han skall regera världen.

Upp 15:7. Och ett av de 4 väsendena ger de 7 änglarna [budbärarna] 7 gyllene skålar, som är fulla med den levande Gudens vrede, hans som lever i evigheters evigheter.
Upp 15:8. Och Templet fylls helt med rök från Guds härlighet och från hans kraft [makt], och ingen kan komma in i Templet medan de 7 änglarnas [budbärarnas] 7 plågor [förbannelser, skador] fullföljs.
Upp 16:1 Och jag hör en väldig röst [ljud] från templet som säger till de 7 änglarna [budbärarna]: Gå och töm ut Guds vredes skålar på Jorden.

De 7 änglarna får de 7 plågorna. Det är enligt Guds vilja, och det är för att slutligen frälsa världen. Ondskan måste besegras. De som har gett sig hän åt ondskan skall nu få se vart den leder.

Vi kan också se att medan det här pågår så kan ingen komma in i Templet, och det är det vi upplever idag. Idag blir människor inte frälsta. Det är väldigt få som tar emot Jesus idag, i västvärlden. Och vi ser också att det är förvirring inne i Guds Kyrka, Man ser inte klart, inte ens i församlingen längre.

Det här är en intressant bild som stämmer med det vi ser i dagens kristenhet i Sverige.

Det är också intressant att tänka på Vredens druvor som vi pratade om i början, druvor som står för vin och förvirring, och förförelse. Det finns en lockelse i det här Vredens Vin. Fast det är ont så lockas men in i det och blir förförd.

Här har vi alltså dagens bild det vi ser i dagens värld. En förförelse anda som för oss in i ondskan, samtidigt som det är en förvirring i Guds församling som gör att vi kristna inte ser klart längre.

Och Snart kommer Jesus, det är det här som är det som skall hända strax innan Jesus kommer, och det är Jesus som skall regera, det såg vi i Moses och Lammets sång.

Så det här är verkligen en tid som fordrar bön. En bön om Guds ledning genom den här svåra tiden. Och att Gud måtte var med oss och göra oss klarsynta och göra den här tiden kort.


Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar