lördag 19 september 2015

minJesus kommer 2

Noa går ut ur arken, Jesus kommer tillbaka

Stället i 1 Mos 8 där Noa går ut ur arken är en berättelse som berättar om hur Jesus kommer tillbaka.

Vi tittar på det som står i Bibeln:

1 mos 8:13 Och på det 601:a året i 1:a månaden, den 1:a, var det torrt [tomt, öde] från vatten [de vem som helst] på den fasta grunden [i landet, på jorden, på marken] och Noa tog bort taket [väderskyddet] på arken [lådan], och såg efter, och se markens [landets, jordens, mänsklighetens, den kvinnliga människan] yta [ansikte] var torr [tomt, öde].
1 mos 8:14 Och i 2:a månaden [det nya, nyårsfesten] på 27:e dagen [tiden, säsongen] i månanden [det nya, nyårsfesten] var den fasta grunden [landet, jorden, marken] torr.
1 mos 8:15 Och Gud talade till Noa, han sade till honom:
1 mos 8:16 Gå ut [För ut, Frambringa] från arken [lådan] du och din hustru [kvinna] och dina söner och dina söners hustrur [kvinnor] med dig.
1 mos 8:17 Alla djur som är med dig, alla varelser bland fåglarna och bland boskapsdjuren och bland alla landdjur som rör sig på marken, låt dem gå ut med dig och överflöda jorden och föröka sig och bli många på jorden.

Noa var en Jesus gestalt, en rättfärdig man liksom Jesus. Hans ark det var den kristna kyrkan medan Israels land var översvämmat och Judarna var fördrivna.

Nu ser vi hur Judarna har kommit tillbaka, land har blivit torrt. På samma sätt som Israels folk fick sitt land första gången på 3:e dagen i skapelseberättelsen när vattnet drog sig tillbaka och land visade sig.

Här i berättelsen ser vi att Noa går ut ur arken på Guds befallning och det är alltså ytterligare en berättelse som talar om hur Jesus skall komma tillbaka. Och här talar berättelsen om att det är till Judafolket som han skall komma. Och de skall då ha hela det land som Gud har lovat. Hela landet är torrt. Och då kommer Jesus ut till Judafolket som nu har hela landet.

Men det som är intressant i den här berättelsen är att land var torrt två gånger. Först i vers 13 och sedan en gång till i vers 14, Det kan inte vara av en slump som Gud skrivit detta två gånger, utan det måste bero på att Israels land i sin helhet skall vara Israels, det skall ha hela landet som Gud har lovat, och det skall ske två gånger, och mellan dessa tillfällen skall det gå 56 dagar, eller som jag ser det 56 år.

Vi vet att Israel för första gången hade hela det land Gud lovat 1967. Då uppfylldes alltså vers 13, och vi vet också att 1968 föll guds helige ande i hela Kristi kyrka, på samma sätt som Noa här tog av taket så att hela arken blev uppfylld med frisk luft, ande.

Det är då intressant att notera att 56 år från 1967, kommer förmodligen det andra tillfället att inträffa. när Noa går ut ur arken med alla människor (7 st.) som han hade med sig och med alla djuren.

Alltså Jesus kommer till Judafolket och med de 7 församlingarna och med alla människor som blivit frälsta, och som räddats undan förintelse i Kristi kyrka.

Det är intressant att läsa det här och det hör ihop med andra bibelord som pekar på Jesu andra kommande och det ger en del av bilden av vad det är som kommer att hända när Jesus kommer.



 Karl Håkan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar