söndag 6 september 2015

De 7 församlingarna

Jesu Demokrati kontra Satans Demokrati

Som vi sa så är Laodicea (Upp 3:14 – 22) samma sak som, folkstyre, Demokrati. Och det är intressant för Laodicea är ju den sista församlingen, och Vi är där idag. Vi lever idag i ett Demokratiskt samhälle. Hela samhället styrs av något vi kallar Demokrati.

Det Demokrati främst står för det är majoritets styre. Det förslag som samlar flest röster är det som skall genomföras. Men det här är inget givet bra styre.

Satans Demokrati
Också i en Demokrati kan man t ex förse sig själv.

Vi läser i Upp 3:17

Upp 3:17. Eftersom du säger att jag är rik och jag har välstånd och ingen saknad har jag. Och du vet inte att du är eländig [prövad, lidande] och ömklig [eländig, beklagansvärd] och fattig och blind och naken.

Vi ser att den felaktiga Demokratin den fokuserar på pengar. Det står: Du säger att jag är rik. Och vi ser att man vill garantera sitt liv genom att se till att man har välstånd. Ja man saknar ingenting.

När de styrande fokuserar på pengar och främst pengar åt sig själva. Då kan det bli riktigt eländigt.

Och det behöver inte vara för bara de styrande. Man kan också se till att gynna sin väljarkår. Genom att t ex lägga höga skatter på andra och dela ut pengarna till sin egen grupp. Det skapar också elände och i det långa loppet blir alla fattigare.

Och i alla sådana här försök att lura demokratin så måste man se till att det inte syns. Man måste göra samhället och sin omgivning Blind. Och många gånger drabbar det en själv också. Och när pengarna har blivit målet då är det fara att olika former av att förse sig och sin grupp sätter igång.

Och så blir man avslöjad i sin nakenhet. Alla ser hur man har försett sig och sin grupp. Och alla ser ens ömklighet.

Ja är man två grupper så kan man hjälpa varandra att få majoritet för sina beslut. Båda grupperna kan se den andra gruppens falska mål men acceptera det för att få igenom sina egna.

Ja det kan vara flera grupper som samarbetar så här. Och har man inte rena motiv så kan det sluta med att halva befolkningen får se sig lurad av den andra halvan, och deras olika gruppers oärliga motiv att förse sig, eller att på annat sätt gynna sig och sin grupp.

Vi har t ex i det här landet hur alla barn skall gå i dagis och skola. Och där har Socialister och Gudsförnekare slagit sig samman och idag har vi en skola som fostrar alla barn till Goda Socialister och Ateister.

Jesu Demokrati
När man ser det här så förstår man Jesu uttalande ”vill jag spy ut dig ur min mun.”

I 3:18 ser vi vad Jesus vill att vi skall göra:

Upp 3:18. Jag råder dig att köpa hos mig guld renat i eld, så att du blir rik, och vita [skinande] kläder för att klä dig, så att inte din nakenhets skam syns, och ögonsalva till att salva in dina ögon så att du skall se.

Han rena guld
Och det han vill ha det är det rena beteendet. Bry sig om varandra. Älska och respektera varandra. Allas lika värde. Ärliga och rena uppsåt. Etc.

Hans förlåtelse.
Vi gör alla misstag men man måste kunna förlåta och gå vidare. Också i ett samhälle. Kräver man att motståndaren skall vara utan varje form av fel då får man en lögnens samhälle.

Hans ögonsalva.
Information är viktig och den får inte användas till att tjäna pengar på. Den får inte färgas. Den får inte strypas. Den skall vara rik och sann och hänsynsfull.

Och det gäller naturligtvis också mellan grupper när man samtalar för att nå det som alla har glädje av. Och då är det viktigt att man inte bara talar utan också att man lyssnar och tar till sig.

Summering
Jesu Demokrati fungerar, för Jesus är sanningen, håller vi oss till honom och hans ord så får vi en fungerande demokrati. Och vi kan konstatera att i västvärlden där vi har demokratier, där är det Kristna länder, länder som tror på Jesus eller har trott på Jesus.

Medan Satans Demokrati bryter ner samhället och gör i det långa loppet alla till förlorare. Och i de muslimska länderna där fungerar det inte med Demokrati. Vi ser hur man försökte under den Muslimska våren. Men idag är det värre än någonsin. Och nu flyr muslimerna själva från sina länder för det har blivit så hemskt.



Karl Håkan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar