onsdag 30 september 2015

minJesus kommer 13

Trotts klarsyn går vi vilse

Vår tid kännetecknas av ett oerhört massmediaflöda, Kunskapen är idag större än någonsin i historien. Men trotts detta klarar vi inte av att göra rätt utan låter oss förföras och ägna oss åt galenskap.

Upp 16:8 Och den 4:e ängeln [budbäraren] tömmer ut sin skål på solen och det gör så att den bränner människorna i eld.
Upp 16:9 Och människorna blir brända [svedda] av väldig hetta och de talar illa om [förtalar, smädar] Guds namn, som har makt över dessa plågor [förbannelser] och ändrar [omvänder, ångrar] sig inte för att ge honom ära.

Solen är en bild på Jesus som lyser in i vårt samhälle, som ger oss en sanning och kunskap som vi aldrig har haft tidigare.

Jesu budskap finns tillgängligt idag på ett sätt som det aldrig funnits tidigare. Vi har Satielit TV som når in i alla länder, vi har internet som når in överallt. Budskapet om Jesus finns tillgängligt på ett sätt som det aldrig funnits tidigare. Evangeliet hörs idag över hela Jorden, och många kommer till tro. Men långt ifrån alla, det är fortfarande en majoritet som är emot. Och här i Europa är det ett kompakt motstånd.

Vi kan också se dagens sanningssökande, hur forskning och utveckling är på en nivå som det aldrig varit, och hur det når ut i dagens samhälle till gemene man på ett sätt som det inte gjorde tidigare.

Men hur trotts detta bryr man sig inte. Många fortsätter med sitt gamla beteende och vänder sanningen ryggen. Ja man tycker t o m att det är jobbigt med all denna sanning som väller in.

Och med Internet och dagens informationssamhälle har vi fått ett samhälle där allt syns på ett sätt det aldrig gjort tidigare. Och vad gör man då. Man inför personlig integritet, och hela lagstiftningen går ut på att stoppa tillgänglighet.

Idag skulle man kunna lägga ut alla böcker och tidskrifter gratis på internet och göra dem tillgängliga för alla. Tänk vilken vinst för mänskligheten. Men man går åt andra hållet och lagför många gånger de som gör saker tillgängliga på nätet.

Men vill inte ha det klara ljuset, tillgänglighet och öppenhet. Man vill i stället gömma och man vill kunna känna pengar på saker.

Det är ett skrämmande samhälle vi lever i Hela den välsignelse vi har i dagens samhälle har man lyckats stoppa.

Här ser vi åter hur dagens samhälle stämmer med det som finns i Vredesskålarna.

Jesus kommer snart. Låt oss vara klarsynta i denna tid.


Karl Håkan




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar