onsdag 23 september 2015

minJesus kommer 6

Jesus segrar, Islam kastas i Eld sjön

Det ställe där vi tydligast ser Jesu seger det är i Upp 19:11 – 20:3, även här ser vi att det innehåller olika skeden.

Upp 19:11. Och jag ser himlen öppnad och se en vit [strålande] häst och han som sitter på den kallas trovärdig och sann, och han dömer i, och strider för, rättfärdighet.
Upp 19:12. Och hans ögon är som en elds flamma och på hans huvud är många [mycket] kronor och han har ett namn skrivet, som ingen förstår [vet], utom han själv.
Upp 19:13. Och han är klädd i kläder doppade i blod och namnet hans är Guds ord.
Upp 19:14. Och hären i himmelen följer honom på vita [skinande] hästar, iklädda fint linne, vitt [skinande] och rent.

Här ser vi Jesus, det är han som skall göra det. Det är han som har offrat sig och det är han som är Guds ord. Det är han som leder Guds härar.

Upp 19:15. Och ur hans mun går ett skarpt svärd ut, för med det skall han slå folken och han skall valla dem med en järn stav, och han trampar vinpressen för vredens vin och Guds den allsmäktiges straff.

Här ser vi något mycket intressant, här mitt i allt kommer straffen in. Här ser vi hur han skall valla dem med en Järnstav, och trampa Guds vredes vinpress. Jesus är inte bara den som bär våra synder, men för dem som inte vill veta av honom och de som är hans fiender, finns också straffen.

Och om vi tittar riktigt efter ser vi här staven av Järn. Det var den Tyatira skulle få. Det kan vi läsa i Upp 2:27, Tyatira är Islam, som skall komma fram på slutet, den skall få morgonstjärnan som det står. Det vi ser idag med Islams framgångar och hur hemsk den är. Det finns profeterat. Den skall vara en plåga för folken.

Och vi kan också se Guds vredes vinpress som det står om i Upp 4:27, den skall ligga 30 mil från staden. Alltså från Jerusalem och då är vi en bit in i Syrien. Det är där alla strider pågår idag och där det är som hemskast.

Vi lever verkligen i högprofetiska tider.

Upp 19:16. Och han har på kläderna och på sin höft namnet skrivet: Konungarnas konung och Herrarnas herre [Jesus].

Jesus skall regera. Det är han som skall bli vår konung och herre.

Upp 19:17. Och jag ser en ängel [budbärare] som står i [vid] solen och som ropar med väldig röst och säger till alla fåglar som flyger på himmelens höjd: Kom hit och samla er till den store Gudens festmåltid.
Upp 19:18. För att äta [inta] kungars kroppar [köttsliga och mänskliga natur] och officerares kroppar [köttsliga och mänskliga natur] och mäktigas kroppar [köttsliga och mänskliga natur] och hästars kroppar [köttsliga och mänskliga natur] och de som är placerade under dem, och alla fria och trälar [tjänare] och små och storas kroppar [köttsliga och mänskliga natur].

Solen är som vi sagt Jesus, och fåglarna det är Den Helige Ande. Och att fåglarna nu skall komma till festmåltiden, det står för att den helige ande skall komma och den skall äta, fylla sig med eller snarare låta fylla alla med sin Ande. Det skall bli en utgjutelse av Guds ande så att ondskan måste ge sig. Det är det som är Guds mål. Och nu har vi kommit dit.

Och vi ser att det gäller alla. Ingen är undantagen, alla är med, och både fria och trälar, små och stora. Alla. Alla skall bli fyllda med Guds Ande, Nu skall Gud frälsa världen.

Upp 19:19. Och jag ser vilddjuret och jordens härskare [kungar] och deras härar, samlade för att föra krig mot honom som sitter på hästen och mot hans här.

Vi ser hur Vilddjuret samlar sig, det är som idag, ondskan gör allt för att stoppa det här. Det får bara inte ske. Nu eller aldrig. Hela ondskans här samlas mot Jesus och hans folk. Det är precis som vi ser just i denna tid när vi ser hur ondskan som aldrig förr går till angrepp. Nu skall Jesus stoppas, med alla metoder. Både skräck och förförelse, allt används.

Upp 19:20. Och vilddjuret grips och med honom den falske profeten [lögnprofeten], han som åstadkommer tecken inför honom, med vilka han bedrar dem som mottagit vilddjurets märke [prägling, kännetecken] och som dyrkar [avgudar, älskar] hans bild, de två kastas levande i eld sjön som brinner med svavel.

Men Vilddjuret grips och den Falske profeten, Islam och de kastas i sjön som brinner med Svavel. För egen del tror jag att Hitler redan ligger där, tillsammans med hela hans Nazism. Dent totala enighet om hur hemsk han var som råder idag i världen, den kommer också att drabba Islam. Den kommer också att bli totalt fördömd. Den lära som Muhammed kom med.

Upp 19:21. Och de övriga de dödas med svärdet, hans som sitter på hästen, det som utgår ur hans mun, och alla fåglarna blir fyllda av deras kroppar [köttsliga och mänskliga natur].

Alla de andra de fylls av den helige ande och omvänds från sin döda tro. De blir frälsta i Jesu namn.

Upp 20:1. Och jag ser en ängel [sändebud] som kommer ner från himlen och som håller avgrundens [dödsrikets] nyckel och en väldig boja i sin hand.
Upp 20:2. Och han tar fast draken [ormen] den gamle ormen, som är Djävulen och Satan och han binder honom för tusen år.
Upp 20:3. Och han kastar honom i avgrunden [dödsriket] och låser om honom och förseglar dessutom om honom, för att han inte skall kunna bedra folken mera, tills de tusen åren har gått. Därefter skall han befrias en kort tid.

Och även Djävulen själv skall låsas in, så att han inte mera kan bedra folken.

Här slutligen är nu både Vilddjuret, Den falske profeten och Djävulen själv oskadliggjorda. Och det är här skall vi vara med om, om några få år. Det här ligger i närtid. Så när är det. Det är en enormt intressant tid vi lever i.

Jesus kommer verkligen snart och genomför sitt rike.


Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar