torsdag 17 september 2015

minJesus finns 38

Gud finns för han kan förutse framtiden
Sammanfattning

Gud finns för han kan förutse framtiden. Ja inte bara förutse utan skapa hela den mänskliga utvecklingen som vi har idag. Allt är ett verk av Gud. Vi kan titta lite på några ställe i bibeln som klart visar på att Gud visste vad som skulle hända och vi skall ta upp det i en sammanställning här.

TV och Internet, www
Under den tid de två supermakterna Sovjet och USA, behärskade jorden (Upp 13:11 - 18) så kom TV, och Internet www. TV är Vilddjurets bild som har rörelse och ljud, och www är tre sexor skrivna efter varandra alltså talet 666 som står i Upp 13. Båda med en sådan träffsäkerhet i profetian att det är omöjligt med mänskligt tänkande. Det här står i:


Satellit TV
På de senare årtiondena har vi sett TV satelliter det är också profeterat i Bibeln i Upp 14:6 – 11. Det här är ett typiskt bibelställe som man läst i många år utan att direkt begripa, men som alltså bokstavligt gått i uppfyllelse så att vi förstår det idag. Mera finns på:


Glashavet
Glashavet (Upp 15:2) denna fantastiska bild över det totala massmediasamhälle vi har idag med TV, internet och mobiltelefoner, som gör att vi vet och kan se allt som händer just som det händer. Det är unikt i världshistorien och åter igen visste Gud det.


Vredesskålarna
Redan beskrivningen av Templet som är så fullt av rök att ingen kommer in där (Upp 15:8) visar precis hur det är idag, när nästan ingen blir frälst och röken i Templet ger en total förvirring i kyrkor och församlingar. Man ser inte länger klart.

De olika vredesskålarna är sedan träffsäkra berättelser hur det är idag. T ex när de i den 5:e skålen att de biter sig i tungan, de vågar inte prata längre. Det är farligt. Det är precis som det är idag.


I slutet här dyker Harmagedon upp. En grekisk variant av Hamongog i Hes 39:11. Vi är där mitt i Gog kriget. Och snart får Israel allt Gud har lovat dem.


Guds dagsplan
I 1 Mos 1 har Gud skrivit in hela sin skaparplan. Sin andliga plan hur han till sist skall skapa människan till sin avbild. Få människan dit han vill. Det är där vi är idag, på den sista dagen när Gud står i begrepp att skapa människan.



Brödramordet
Berättelsen om Brödramordet i 1 Mos 4 kan vi läsa om hur Judarna dödade Jesus och blev fördrivna från sitt land för det.


Demokrati
Tänk att Gud kunde förutsäga vårt moderna samhälle och vad det skulle ha för nackdelar. Det kan vi läsa i Upp 3:14 – 22 och det finns mera om det i:


Islam i vår tid
Den framväxt av Islam som vi ser idag den har också Gud förutsagt. Det kan vi läsa i Upp 2:18 - 29 och det finns mera om det i:


Jesaja 53
Jesaja 53 är en fantastiskt träffsäker profetia på Jesus.



Konklusion
Här har vi alltså lyckats hitta 10 olika sammanhang där Guds ord visar att han visste vad som skulle hända, Och därmed är han inte bara någon mänsklig fantasi. Och hans Bibel inte bara Sagor som många tror, Nej Gud finns och han lever ibland oss, och hans Bibel är mer än sanningen. Den visar också vad som skall komma.



Karl Håkan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar