tisdag 21 juni 2016

160621 Asylsökande v 24

26 000/år, 80 miljarder

Statistiken för förra veckan har nu kommit och den ligger som tidigare stadigt runt 500 i veckan. Den här veckan var det 504. Det är 17:e veckan som siffran ligger runt 500. Vilket blir 26 000/ år.


De ensamkommande flyktingbarnen, egentligen ungdomar, var den här veckan 37st, förra veckan var det 38 och veckan innan också 37. Siffran verkar alltså mycket stabil.

Den här veckan är det fler som kommer från Syrien. Hela 19,4 % har syriskt medborgarskap. Tidigare veckor har den siffran legat runt 12 till 15 %.

Sveriges Radio har gjort en undersökning där de kommit fram till att många Grovt Kriminella har engagerat sig i Asylindustrin i Sverige och tjänar mycket pengar på Asylboende.  

Vad som förvånar mig också är att så många kan komma hit när vi har så stränga kontroller vid gränserna.

Man kan fråga sig, hänger det här ihop. De som tjänar på asylboende, och de som tjänar på att smuggla hit människor.

Förra veckan räknade vi ut att de som kommer på ett år kostar oss 80 miljarder. Och för de pengarna hade vi kunnat göra betydligt mycket mera i närområdet. Så fortfarande finns det många frågetecken och många synpunkter på hur vi skulle kunna gjort det här betydligt mycket bättre. Både för de som lider nöd och för det Svenska samhället.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar