måndag 13 juni 2016

Ger vårt samhälle ett tomt liv
160613


Är det därför så många mår dåligt. Det finns inget i vårt samhälle. Allt är så tillrättalagt. Allt är redan gjort. Allt är redan bestämt. Det finns bara meningslöshet och tomhet kvar.


Samhället är fullt av bestämmelser. Vad man än ska göra så finns det lagar och regler som talar om hur man skall göra. Man undrar vem det är som lever i mig. Är det jag eller är det samhället med alla sina bestämmelser och pekpinnar.

Idag har man som individ möjlighet att skaffa sig väldigt mycket kunskap som man aldrig tidigare har kunnat göra. Då har man också möjlighet att bete sig betydligt vettigare än någon tidigare generation.

Då är det ganska konstigt att reglerna är flera och hårdare. Handlingsutrymmet snävare. Vår kunskap är ju större. Då borde reglerna vara färre och handlingsutrymmet större.

Och ändå blir folk inte ärligare, snarare tvärs om. Man måste bluffa för att klara sig i ett för hårt styrt samhälle.

Med ett samhälle där allt är styrt. Där det finns bestämmer för allt och handlingsutrymmet är snävt. Då lever man inte längre själv. Livet blir tomt, något annat lever ens liv.

Det är det många känner Livet idag är tomt. Och så blir ett samhälle utan Gud, utan Jesus. Det blir tomt och fullt av lagar som ingen följer.

Endast Jesus kan skapa det goda samhället där vi med glädje gör hans vilja och har frihet i honom, och där lagar och regler kan vara ett minimum, för de behövs inte, folk gör rätt ändå.

Och Livet får mening för Jesus ger oss ett liv med mening.


Kom Jesus in i vårt samhälle. Ge oss ditt samhälle med glädje, mening och liv.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar