torsdag 30 juni 2016

Vår framtid 47
Jesu nåd finns för alla


Det är det alla behöver. Jesu nåd, och det är budskapet i bibelns sista vers.

Upp 22:21. Vår Herres [Jesu, Jashve], Jesu [Frälsares] Kristi [Messias, den Smordes] nåd [glädje, gåva] vare med er alla, Amen [sant, fast].


Här har vi Bibelns sista vers. Den sammanfattar hela Bibeln. Bibeln avslutas med en önskan om Jesu nåd till alla. Det är det hela världen behöver. Jesu nåd.

Och även Bibeln första vers handlade om Jesus och är en profetia på vad han skall betyda. Ja man kan se det som en rubrik på hela Bibeln.

1 Mos 1:1 < Trad: > I början skapade Gud himmelen och jorden.
| < Alt: > Genom den förstfödde skapar Gud det väldiga namnet och den fasta grunden.

Här har vi Bibelns första vers. Den förstfödde syftar här på Jesus. Det var han som gick före oss och bar vår synd. Det var han som var Guds förstfödde son.

Det väldiga namnet, det är Jesus. Och den fasta grunden det är hans Evangelium, hans nåd, det som gör att vi kan bygga på den fasta grunden, den grund som håller när det blåser.

Och här i den sista versen ser vi att Jesu nåd finns. Jesus har gått vägen som han visste att han måste gå. Den smärtsamma vägen att ge sitt liv för vår frälsning. Och Bibeln sista budskap är alltså om Jesu nåd, att den är för alla. Och det bästa man kan göra är att ta emot den till frälsning och till ett nytt och rikt liv.

Karl Håkan




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar