tisdag 7 juni 2016

Vår framtid 24,
Allt det Gud har kommer att bli vårt

Ja vi kommer att bli ett med Gud att allt det Gud har kommer att bli vårt. När man säger det så känns det ofattbart. Men det står så.

Upp 21:7. Den som segrar skall ärva [] allt och jag skall vara Gud för honom och han skall vara min son [sonen till mig].


Den här versen, vers 7, är en fantastiskt stark vers. Den säger att vi skall vara Guds söner och vi skall ärva Gud. Vi skall få allt det Gud har. Gud är inte njugg nej han är total i sin kärlek till oss. Och det är genom Jesus som Gud kan ge oss allt eftersom han har gått vägen i vårt ställe.

Och här kan vi åter lyfta fram 1 Mos 1:26 - 27 där Gud skapar människan, vilket är en profetisk förutsägelse på just det här.

1 Mos 1:26 Och Gud sade: Vi skall göra människan [Adam] till vår likhet som en av oss [som vårt blod], och de skall regera över havets fiskar och över himmelens fåglar och boskapsdjuren och över hela jorden och över alla krälande kräldjur [landdjur, smådjur] på jorden.
1 Mos 1:27 <Trad:> Och Gud skapade människan [Adam] i sin likhet, i överensstämmelse med Gud skapade han honom, till man [hankön] och kvinna [honkön] skapade han dem.

Här ser vi när Gud skapade människa, vilket syftar just på när Gud är färdig med sin frälsning plan och kommit dit han vill med människan. Då skall vi vara som Gud vill helt och hållet, ja vi skall vara så ett med Gud att vi har hans blod i oss. Och det är därför som vi läser här i Upp 21:7 att vi skall vara Guds söner, eller Guds barn som vi brukar säga.

Tänk vilken fantastisk kärlek Gud visar oss. Och allt är Gratis, som vi läste i ett tidigare avsnitt. Ja Gud vill inget häller än att vi tar emot hans erbjudande.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar