måndag 27 juni 2016

Vår framtid 44
Jesus är profetians uppfyllelse


Det är Jesus som är profetians uppfyllelse. Det är i honom vi har frälsning, gratis. Jesus är den som skulle komma och det ser vi på att han uppfyller profetiorna i gamla testamentet. Och snart kommer han en gång till, och uppfyller de återstående delarna av Profetiorna.

Upp 22:16. Jag Jesus sänder min ängel [sändebud] för att vittna om detta för er i församlingen. Jag är Davids rot och stam, den strålande morgon stjärnan.


Jesus kommer från David. Han är uppfyllelse av profetian. Och hela Biblen innehåller en mängd profetior och Jesus. Låt oss här titta på några få.

Vi har t ex profetian om Abel i 1 Mos 4. En Profetia på Jesus Fåraherden som dödas, offras av sin bror, Kain, Judafolket. Och Brodern, Kain blir fördriven precis som Judarna blev. Den här profetian har vi redan i Bibelns 4:e kapitel.

Vi har Psalm 2 som utspelar sig just nu. Där världen reser sig upp mot Gud men Jesus kommer att segra.

Vi har Jes 53 där vi ser hur Jesus offrar sig för oss och segrar. Ett fantastiskt kapitel som talar om Jesus och vad han gör för oss.

Det finns mängder av ord och Jesus har uppfyllt och kommer att uppfylla dem.

Och här i Uppenbarelseboken har Jesus visat vad som ska hända. Och idag har mycket av det redan hänt. Saker som är helt unika och pekar rakt in i vår tid.

Vi har t ex TV som vi kan läsa om i Upp 13:14 – 15. Vilddjurets bild som har rörelse och ljud. TV kom under 1950 talet, i vår närtid, och har alltså redan skett.

Vi har www, Internet, i Upp 13:16 – 18 (666=>www, en 6 skrivs med vav på hebr, och det återges hos oss med w). Det kom 1990-1991 och pekar alltså rakt på vår tid.

Vi har satellit TV i Upp 14:6 – 11, Budbärare som flyger högst på himlen och där en av dem sprider Evangelium precis som vi har Evangeliska kanaler idag.

Så här skulle vi kunna fortsätta och visa på att väldigt mycket av det som står i Uppenbarelseboken faktiskt redan slagit in. Och vi är alltså mitt där Gud pekar. Så de profetior som Jesus gav oss går i uppfyllelse, det är dags att vakna.

Upp 22:17. Och anden och bruden säger: Kom. Och den som hör säger kom, och den som törstar kommer, och den som vill, mottar livets vatten fritt [gratis].

Och Frälsningen är Gratis. Det kan vi läsa i vers 17. Och vi har bara att komma till Jesus, och då kommer han in i våra liv och blir vår räddare. Vår frälsare.

Och en dag skall hela världen bli frälst i honom, snart kommer han och räddar vår värld.

Det är endast i Jesus vi kan bli frälsta, det är endast i honom den fulla välsignelsen finns.

Och i honom får vi allt gratis. Han har betalt med sin död och han är uppstånden och lever i oss.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar