fredag 3 juni 2016

Vår framtid 20,
Gud gör allt Nytt

Upp 21 och Upp 22 är ett fantastiskt bibelställe som verkligen visar Guds mål med sin skapelse, Visar vart Gud kommer att ta oss. Den fantastiska värld som Gud har i beredskap åt oss.


Upp 21:1. Och jag ser en ny [fräsch, frisk, kvalitativt ny] himmel [Guds boning, stjärnhimmel] och en ny [fräsch, frisk, kvalitativt ny] jord [mark, land], ty den tidigare himlen [Guds boning, stjärnhimmel] och den tidigare jorden [marken, landet] är passerad [är försvunnen] och havet [sjön] finns inte mer.

Gud gör allt nytt. Hela tillvaron blir födda på nytt.

Det är samma upplevelse som när man blir frälst. Fysiskt har man samma kropp men ändå blir man ny.

Det är Gud som gör det och det är alltså samma här. Fysiskt är Himlen och Jorden och hela universum kvar men de har blivit totalt förnyade. De är som vore de nya. En ny skapelse i Jesus, Kristus. Ja man kan säga att hela universum har blivit frälst här.

Och vi ser att havet är borta. Det som representerade Hedningarna. De som inte trodde på Israels Gud. Nu regerar Jesus och vi är alla hedningar inympade i det Äkta olivträdet som Paulus skriver om. Hela världen har blivit uppfylld av Jesus och av Israels Gud.

Och vi ser också att marken, jorden, har blivit förnyad. Marken som representerar Israel, och som inte tog emot Jesus. Det är nu en nu mark ett nytt rike med både Judar och Kristna förenade i Jesus.

Allt har blivit nytt

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar