torsdag 2 juni 2016

Vår framtid 19
1000 årsriket skall styras med Demokrati i Jesu namn

Efter Jesu seger kommer 1000 årsriket och en intressant slutsats som vi ser i profetiorna är att det är Demokrati som skall råda i 1000 årsriket. Men inte en Demokrati som idag utan en Demokrati där Jesus får vara med. En demokrati som fungerar som den ska.


Upp 20:4. Och jag ser troner, och de själar som halshuggits [blivit avhuggna] på grund av Jesu vittnesbörd och på grund av Guds ord och som inte dyrkar [älskar, vördar] vilddjuret och inte hans bild och inte mottar märket [präglingen] på sin panna och på sin hand, de sitter på dem och domsrätt [dom] ges till dem, och de lever och de regerar med Kristus de tusen åren.
Upp 20:5. Men de övriga döda kommer inte till liv [liv igen] förrän de tusen åren fullbordats. Detta är den första uppståndelsen.
Upp 20:6. Välsignad och helig är den som har del i den första uppståndelsen till liv, på dessa har den andra döden ingen makt, utan de skall vara Guds och Kristi präster och kommer att regera med honom i tusen år.

Vi ser här att det är de som har hållit sig till Jesus även under de svåra tiderna och de som inte låtit sig förföras av Världens Anda. Vilddjurets Anda. Det är de som skall regera. Och de skall göra det tillsammans med Jesus det ser vi i vers 4.  

Och att det är Demokrati som skall råda det ser man när man jämför ordet som Jesus ger Laodicea i Upp 3:21, Laodicea som ju betyder Demokrati är den sista av de 7 församlingarna.

Upp 3:21. Den som segrar han skallsitta med mig på min tron, som jag också sitter med min fader på hans tron.

Löftet till Laodicea var alltså att de som vann seger över den Anda som rådde, en ljumhetens Anda, de skall regera tillsammans med Jesus.

Laodicea stod ju just för Demokrati. Så det är med Demokrati som man skall regera 1000 årsriket men med tillägget i Upp 3:18.

Upp 3:18. Jag råder dig att köpa hos mig guld renat i eld, så att du blir rik, och vita [skinande] kläder för att klä dig, så att inte din nakenhets skam [vanära, smuts, korrumperade] syns, och ögonsalva till att salva in dina ögon så att du kan [för du skall] se.

Det vi har idag, Demokrati, är alltså rätt på det, men vi måste ta in Jesus igen i vårt samhälle. Ta in det han har att säga, Jesus och hans budskap, hans Evangelium, skall sitta i hjärtat på var och en i en Demokrati. Då fungerar det.


Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar