onsdag 22 juni 2016

Profetian om vredens druvor
Varför predikar ingen om den?
160622


I Upp 14:14 - 20 så har vi till ett avsnitt som handlar om vår kluvna värld. Samtidigt som väckelserna går fram över världen och Guds skörd skördas så verkar förbannelsen och Guds vrede på andra håll.


Upp 14:14. Och jag ser och se ett vitt [skinande] moln och på molnet sitter en som är lik en människoson, som har en gyllene krona på sitt huvud och i sin hand en skarp skära [lie].
Upp 14:15. Och en annan ängel [budbärare] kommer ut ur templet, och ropar med väldig röst [ljud], till honom som sitter på skyn: Använd skäran [lien] och skörda, för den tiden [timmen] har kommit [infaller] för dig att skörda, eftersom skörden är mogen på jorden.
Upp 14:16. Och han som sitter på molnet använder sin skära [lie] på jorden och jorden skördas [mejas av].
Upp 14:17. Och en annan ängel [budbärare], kommer ut ur templet, det i himlen, även han har en skarp skära [lie].
Upp 14:18. Och en annan ängel [budbärare], som hade auktoritet över elden, kommer ut från offeraltaret och ropar ett väldigt rop till honom som har den vassa skäran [lien], han ropar: Använd din vassa skära [lie] och skörda jordens druvklasar, för hennes druvor är fullmogna.
Upp 14:19. Och ängeln [budbärare] slungar sin skära [lie] in i jorden och skördar jordens vinskörd och kastar in den i Guds väldiga vredes vinpress.
Upp 14:20. Och vinpressen utanför staden trampas och det kommer ut blod ur vinpressen ända till hästarnas tömmar [betsel], längs 1600 stadier [c:a 30 mil].

Här har vi först vers 14 - 16 som talar om den skörd som vi ser just nu i världen. Skörden är mogen och det är Jesus som skördar. Evangelium har nått hela världen och nu skördas det.

I versarna 17 – 20 får vi sedan läsa om hur Guds vrede tar sig uttryck. Hur vredens druvor skördas och kastas in i Guds Väldiga Vredes Vinpress.

Det är Guds dom över de som inte vill böja sig, som inte vill gå hans väg utan envisas med att göra motstånd mot honom. Till sist får Gud låta den elakhet som de tänkt sig för andra komma över dem själva.

Det här äger allts rum samtidigt som Jesus skördar över hela jorden och människor blir frälsta som aldrig förr.

Och det är intressant att notera att det är just 30 mil från Jerusalem till Damaskus i Syrien där nu kriget pågått i åtskilliga år och lidandet är enormt.

Där ser vi alltså vredens vinpress som trampas. Den är igång och där flyter blod. Precis som profetian säger. Och det som Gud vill ändra på är det hat mot Israel som vi ser i Regionen. Gud vill att de skall bli Israels vänner och gå hans väg, nu i denna viktiga tid. Den katastrof som de tänkte för Israel kommer över dem själva.

Åter igen är vi alltså där. Mitt i det profetian talar om.

Men predikar någon om det. Att det här är en av tecknen var vi är. Och att nu går Guds profetia i uppfyllelse här i Upp 13 - 20. Nej Kyrkan verkar blind och förförd.

Det är som om man inte riktigt vill att det skall komma ut hur fantastisk Bibeln är. Att den är att lita på och att Gud verkligen finns. Och att Jesus verkligen verkar. Precis som det står.

Jesus öppna våra ögon så vi ser din profetia och handlar i dessa dagar!!

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar