tisdag 28 juni 2016

Vår framtid 45
Jesus och endast Jesus


Det är Jesus vi skall ha och endast honom. Inget behöver läggas till eller tas bort av Jesus. Han är vårt allt.

Upp 22:18. Jag intygar för en var som hör dessa ord i denna profetias bok, om någon lägger till något till detta, skall Gud på honom lägga till de plågorna som skrivits om i denna bok.
Upp 22:19. Och om någon tar bort från denna boks profetias ord, skall Gud ta bort hans del från livets bok och från den heliga staden som skrivits om i denna bok.


Här kan vi läsa hur Uppenbarelseboken skall var som den är. Ingen skall ändra den för där står Guds ord. Och det är det vi skall läsa i alla tider.

Men man kan också se det här som en förklaring av vem Jesus är. Han är allt vi behöver.

Vi behöver inte lägga till något. T ex ta in Buda som en del vill. Vi behöver inte ta in Muhammed och hans Allah i våra kyrkor. Och böja oss för honom. Eller någon annan vishets lärare. Vi behöver ingen Socialism, eller Ateism.

I Jesus har vi allt det här.

Vi behöver inte heller ta bort något från Jesus. För det han gjorde var rätt, han var sann. I honom har vi förklaringen, I honom har vi uppenbarelsen. Han är vår Gud, vår frälsare. Han som har fört hela västvärlden dit där den är idag, innan Ateisterna och Socialisterna började ta över.

Jesus är vårt allt precis som han är och när vi har honom vare sig behöver eller ska vi ha något annat.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar