måndag 6 juni 2016

Vår framtid 23,
Gud utplånar sorg och död

Jesu verk är fantastiskt. Det kommer vi att få se. Han lyfter av våra bördor, från det förgångna.


Upp 21:4. Och Gud skall utplåna varje tår från deras ögon, och döden skall inte vara mera eller sorg eller gråt eller plåga [möda] skall vara mer, för det som varit är borta.
Upp 21:5. Och han som sitter på tronen säger: Se jag gör allting nytt [fräscht, friskt, kvalitativt nytt]. Och han säger till mig: Skriv att dessa ord är sanna och tillförlitliga.

All Sorg, All Död, All Plåga är borta. Ja Gud har i sanning gjort allt nytt. Det är en total förändring.

Och vi kan redan idag se hur Gud har verkat. Redan idag så har vi ett samhälle som har lyckats bekämpa mycket av orsakerna till död och elände som vi hade i tidigare generationer. Så man kan alltså se hur Gud håller på idag att genomföra sitt rike.


Upp 21:6. Och han säger: Det är gjort [har blivit till, har fötts]. Jag är Alfa och Omega, början och slutet [resultatet]. Åt den som törstar skall jag ge från källan med livets vatten, fritt [gratis].

Och här i vers 6 ser vi hur Guds verk är färdigt för människorna och allt är gratis. Livet i Jesus det får man gratis. Gud ger oss det. För frälsningen är fullbordad. Jesus gick vägen för oss alla.

Här i Uppenbarelsebokens 2 sista kapitel beskriver Gud alltså allt det fantastiska som ligger i Guds frälsning för oss och som kommer när Guds rike till fullo har nått sin fullkomnad hos oss människor. Och när vi läser här ser vi vilken fantastisk framtid Gud har tänkt sig for oss.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar