lördag 4 juni 2016

Vår framtid 21,
Himmel och Jord förenas,
Gud kommer till oss

Det är många som tror att vi skall fara upp till Gud och bo hos honom, och att hela jorden skall gå under. Men det säger inte Guds ord. Guds stad kommer i stället ner till oss, och det visar sig vara Guds församling, eller som det uttrycks Lammets hustru, som vi kan läsa i Upp 21:9.



Upp 21:2. Och jag Johannes ser den helga staden, det nya Jerusalem [Fredsstaden, Fridsstaden, den fullkomliga staden, staden i säkerhet], som kommer ner från Gud, från himlen [Guds boning, stjärnhimlen], förberedd såsom en brud utsmyckad för sin man.

Och det är inte bara att Jorden blir förnyad. Nej Himmel och Jord förenas. De blir ett. Och det är Gud som gör. Gud kommer ner från sin himmel och ner till oss i vår verklighet och det är fantastiskt det som händer. Det är en syn som Johannes har svårt att beskriva i sin skönhet. Men det är Gud som kommer till oss och då är det underbart. Och vi ser att Gud ser ut som församlingen. Lammets Brud. Ja Gud och församlingen är här ett.

Och det är det vi också kan läsa om i Upp 4:6 – 8. Där ett av väsendena är just människan frälst av nåd. Guds Brud och församling.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar