onsdag 1 juni 2016

Vår framtid 18
Jesu Seger, 
Vilddjuret och Den falske Profeten, Islam, kastas i eldssjön

Guds seger kommer och den är total. Allt som hör till ondskan får se sig övervunnet, av Gud.


Upp 19:20. Och vilddjuret grips och med honom den falske profeten [lögnprofeten], han som åstadkommer tecken inför honom, med vilka han bedrar dem som mottagit vilddjurets märke [prägling, kännetecken] och som dyrkar [avgudar, älskar] hans bild, de två kastas levande i eld sjön som brinner med svavel.

Jesus kommer att segra och både över Vilddjuret, den världsliga makten som är i ondskans våld och över den Falske Profeten, Islam och alla andra falska läror.

Ja vi ser att allt kommer att hämna i sjön som brinner med Svavel. Det kommer att synas hur hemskt det var. All ondska och alla falska läror kommer att hamna där och för alltid.

Och skall vi förstå det här så kan vi förmodligen titta på Nazismen idag. En lära som var från den onde, och var en Vilddjurets lära. Den är totalt fördömd idag, och ett exempel på hur fel det kan bli.

Upp 19:21. Och de övriga de dödas med svärdet, hans som sitter på hästen, det som utgår ur hans mun, och alla fåglarna blir fyllda av deras kroppar [köttsliga och mänskliga natur].

All ondska kommer att besegras av Jesus, av hans Evangelium. Hans Ande kommer att fylla alla. All det mänskliga, det som inte fungerar, det kommer Guds Ande att ta hand om och han kommer att lyfta mänskligheten till den nivå som Gud vill ha oss.

Och här kommer den människa till som vi kan läsa om i 1 Mos 1:26 - 27. Den människa som är Guds avbild, ja som vårt blod, som Gud egentligen säger.  Och det intressanta här är ju att det är Jesu blod som frälser oss och gör oss till det Gud vill.

Det är alltså det här vi har framför oss en total seger. Jesus skall segra och han skall göra hela mänskligheten till det Gud vill.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar