måndag 20 juni 2016

Vår framtid 37,
Bibelns profetior kommer att uppfyllas


Jesus är sanningen och den vi kan lita på. Det som vi läst om här kommer att ske. Vi kommer att komma hit. Gud har lovat det. Guds rike kommer för människorna. Guds rike med allt det underbara som vi läst om.

Upp 22:6. Och han säger till mig: Dessa ord är tillförlitliga och sanna, och Jesus [Herren] de heliga profeternas Gud, sänder sina änglar [sändebud] för att visa sina tjänare det som snart skall ske [är nödvändigt att ske utan fördröjning].
Upp 22:7. Se, jag kommer snart [plötsligt], välsignad är den som tar vara på profetians ord, i den här boken.


Jesus som står över alla har sagt det här. Det som kommer i hans namn är fantastiskt. Jesus är sanningen. Det han säger kommer att ske. Det kan vi se hittills i historien. Guds profetior har gått i uppfyllelse.

Israel har fått sitt land som Gud har lovat, trotts allt motstånd som de mött. Och kommer Gud också att uppfylla det som står här i hans profetia.

Det är ett välsignat tillstånd Jesus ger oss, och här i Uppenbarelseboken har han lättat på förlåten och visat oss hur det kommer att se ut.

Det kommer att bli som det paradis som vi kan läsa om redan i Bibelns 2:a kapitel. Ja det är så fantastiskt att det saknas ord att egentligen beskriva det som kommer i Jesu namn. Hans välsignelse över människan. När han fört människan till det han vill. Hans människa.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar