onsdag 8 juni 2016

Vår framtid 25,
Men det Gud ger är bara till de som tar emot Jesus

Men för att få del av det här måste vi ta steget till Jesus. Vi måste våga det. För det är i honom vi har allt. Och då måste vi våga lämna det gamla, och låta det nya i Jesus ta över oss.

Upp 21:8. Men åt, fega [försagda] och otroende [hedningar] och anstötliga och mördare och otuktiga och troll karlar och avgudadyrkare [idol dyrkare] och alla som är falska [lögnaktiga, vilseledande], är deras del i sjön som brinner med eld och svavel. Det är den andra döden.


Men åt dem som inte har tagit emot Jesus, som är för fega för det och som inte tror. De ska tillsammans med Otroende, och Anstötliga och Mördare och alla som vi ser här uppräknade i vers 8, brinna i sjön som brinner med eld och Svavel.

Ondskan kommer aldrig in i Guds Stad. Det lögnaktiga, Det luriga, Det förföriska. Det som drar ner. Det vill Gud inte ha där.

Och det är intressant att konstatera att här står Fega. Alltså det räcker att vara feg. Att inte våga stå upp för Jesus. Och då blir man dömd tillsammans med Mördarna. Här känner man att man får be Jesus om kraft och ledning så att man gör rätt, och vågar stå upp och göra det Jesus vill men samtidigt inte är dumdristig och far iväg i ogjort väder, utan har hans Ande och hans ledning i våra liv.

Här är alltså svart eller vitt. Det finns inget emellan. Antingen tar man emot Jesus och hans nya liv. Och blir en del av honom. Eller går man vägen med lögnare och avgudadyrkare och alla de andra som inte går Jesu väg och slutar i sjön som brinner med eld och svavel.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar