torsdag 16 juni 2016

Vår framtid 33,
Livets flod,
Paradiset på Jorden



Det Gud skall göra med oss människor är att ge oss något alldeles fantastiskt, något som kan liknas vid Paradiset. Det är en underbar plats och det är Jesus som gör det, Det är när han styr som det kommer, denna flod av välsignelse, Livets flod.


Upp 22:1. Och han visar mig en ren flod, med livets vatten, skinande [klart] som kristall, som kommer från Guds och Lammets tron.

Här ser vi det. Den rena floden med det friska vattnet, livets vatten. Och det är när Gud får styra. När Jesu Evangelium får genomsyra oss. När vi dricker livets vatten, tar emot det han har som vi kommer dit.

Och det här är alltså målet med hela Guds skapargärning av mänskligheten, att föra oss hit. Att ge oss detta fantastiska. Ett liv som i Paradiset.

Och det får vi alltså när vi helt och hållet låter oss omslutas av detta friska, rena, vatten, som får föra oss dit där Gud vill föra oss. När hans vilja är i oss och vi lever i honom.

Och det här är alltså inte bara något som kommer till oss som individer utan hela samhället blir fullt av det här, blir fullt av Guds välsignelser.

Karl Håkan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar