fredag 17 juni 2016

Vår framtid 34,
Livets träd


Livets träd står mitt i lustgården. Här ser vi det igen och här på båda sidor av livets flod. Guds välsignelse. Och träden ger alltid skördar. De är till kontinuerlig föda. Och inte bara föda utan också hälsa.

Upp 22:2. I mitten med dess gata [torg] och floden på båda sidor, är livets träd, som ger 12 skördar, för det ger sin frukt varje månad, och trädets blad är till folkens omsorg [vård, helande].


Paradiset det är det Gud kommer att ge oss. En fantastisk plats med allt underbart. Och där finns allt vi behöver, för i Jesu Evangelium finns allt. Han Goda budskap ger oss en total frälsning. Och hel året runt. Varje dag.

Och i honom har vi också hälsa. Precis som det står här att trädens blad är till helande för folken. Gud har tänkt på allt och i honom är välsignelsen total.

Och tänk redan har Gud börjat med den här delen av sin välsignelse. Idag har vi en sjukvård som var helt otänkbar för bara några år sedan. Läkarna kan idag göra det som var omöjligt förr. Gud har alltså redan börjat välsigna oss och införa detta samhälle med hans helande, som det står om i den 2:a versen.

Och vi har ett samhälle med Social trygghet. Gud har alltså redan börjat införa detta samhälle med omsorg som det står om i den 2:a versen.

Åter igen ser vi alltså att Guds profetia är på gång och det fantastiska som han har lovat oss och som han håller på att genomföra det är alltså redan på gång.


Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar