lördag 11 juni 2016

Vår framtid 28,
Frälsningen är fantastisk, sann och ärlig


Hela Guds skaparverk är fullbordat i och med Jesu frälsning, som vi alltså får se här. Och allt är perfekt, för Gud har gjort det.


Upp 21:18. Och murens byggnadsmaterial var jaspis, och staden var av rent guld, lik rent [klart] glas.
Upp 21:19. Och varje fundament i stadsmuren var smyckad med en värdefull sten, det 1:a fundamentet, jaspis, det 2:a, safir, det 3:e, kalcedon, det 4:e, smaragd,
Upp 21:20. den 5:e, sardonyx, den 6:e, karneol, den 7:e, krysolit, den 8:e, beryll, den 9:e, topas, den 10:e, krysopras, den 11:e, hyacint, den 12:e, ametist.
Upp 21:21. Och de 12 portarna är 12 pärlor, varje port är av en pärla. Och stadens gata är av rent guld, som genomskinligt glas.

Här får vi se hur fantastisk staden är. Staden som alltså är den Frälsta skaran. Vi som tagit emot Jesus. Det nämns alla möjliga fina stenar och Pärlor. Ja det finns inte ord nog att beskriva hur fantastiskt det är.

Och här kan vi se att öppenheten. Genomskinligheten är fundamental i Guds verk. Gud vill inte se några lögner. Några insinuationer. Några dolda Agendor. Staden är av Rent Guld och det är dessutom genomskinligt som glas. Det här ser vi både i vers 18 och i vers 21.

Och här kan vi titta på två tidigare bibelställen i Uppenbarelseboken som handlar om Glashavet Det är Upp 4:10 och Upp 15:2.

Upp 4:6. Och framför tronen är ett hav av glas lik kristall, och i tronens mitt och runt omkring tronen, 4 väsen som är fulla med ögon framtill och baktill.

Här ser vi att Guds himmel kännetecknas av denna öppenhet. Där finns havet av glas lik kristall. Vår Gud är en öppen Gud. Där är sanning och ärlighet.

Upp 15:2. Och jag ser såsom ett hav av glas blandat med eld och de som segrar från vilddjuret och från hans bild och från hans märke [prägling, kännetecken], från hans namns siffra. De hade ställt sig vid [på, mot] glas havet och håller Guds harpor.

Och här i Upp 15 ser vi den tid vi just nu lever i. Vår massmediala värld. Där allt hela världen är synlig. För de som kan titta på TV och Surfa på internet, www, så finns hela världen öppen. Vi ser allt just som det händer.

Den här öppenheten skall alltså också finnas i Guds stad, hos den Brud som Gud har skapat. Hans skara av frälsta, där råder öppenhet och sanning.

Och vi ser också alla ädelstenar som räknas upp, och där är Guld och där är pärlor.

Guds verk med oss är fantastiskt och när han är klar kommer allt att bli fantastiskt. Hel jorden kommer att fyllas med det här. För det är Guds vilja.


Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar