torsdag 23 juni 2016

Vår framtid 40
Jesus lönar en trogen arbetare

Gud är vår domare och han ser vad vi gör. Han ser och därför är det viktigt att vi går hans väg. Och det vi gör för Jesus det får vi lön för.


Upp 22:11. Den som är skyldig skall göras mera skyldig, den som orenar skall fortsätta orena, den rättfärdige skall fortsätta att göra rätt, och den helige skall fortsätta helga sig.
Upp 22:12. Och se jag kommer snart och för att ge min lön, från mig till en var, såsom hans gärning [arbete] är.


Livet går vidare och olika människor är olika, men Gud ser alla. Det här är något som vi alltid bör ha i våra tankar när vi gör saker. Gud ser oss. Han kommer snart och då skall vi få lön för vårt arbete. Det är alltså viktigt att vi är trogna. Att vi hela tiden går på rätt väg.

Men givetvis så gäller Jesu försoning. Vi är alla ofullkomliga, men får ta emot hans försoning, och sedan fortsätta vägen som hans stakat ut för oss. Vi får fortsätta helgelsens väg, att lära oss att höra Guds röst, att lära oss hans vilja och att gå den vägen. Och då får vi Jesu lön för vår möda.

Att alla inte är dömda till undergång. Det ser man i Upp 20:11 – 15 där Guds dom beskrivs. Och här ser man just att de som är frälsta i Jesus blir räddade. Det är de som står i livets bok.

Upp 20:11. Och jag ser en väldig skinande [vit] tron och han sitter på den. Jorden och himlen flyr bort från hans ansikte, och ingen plats finns för dem.
Upp 20:12. Och jag ser de döda, små och stora, ställda inför Gud, och böcker öppnas och ytterligare en bok, det är livets, och de döda döms utifrån det som skrivits i böckerna, enligt deras gärningar.
Upp 20:13. Och havet ger ifrån sig de döda, i sig, och döden och dödsriket [Hades] de ger ifrån sig de döda i sig. Och de döms, var och en enligt sina gärningar.
Upp 20:14. Och döden och dödsriket [Hades] slängs i elds sjön. Detta är den andra döden.
Upp 20:15. Och om någon inte finns skriven i livets bok, slängs han i elds sjön.

Alla blir inte dömda till undergång i elds sjön. De som har Jesus, står i livets bok, de kastas inte i elds sjön. Men samtidigt ser vi att alla också blir dömda efter sina gärningar. Med andra ord det vi gör för Jesus det får vi lön för.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar