onsdag 15 juni 2016

Vår framtid 32,
Men bara de som tar emot Jesus kommer in 
i Guds stad


För att komma in i det fantastiska Gud vill ge oss måste vi ta emot Jesus och hans rening. Alla är välkomna men bara de som tar Emot Jesu rening kommer in. Endast det som är rent och sant får komma in i Gud stad.


Upp 21:27. Och ingen som gör orenheter [världsligheter, vanhelgar] och som ägnar sig åt avgudadyrkan [styggelser] och lögn [oärlighet], kommer någonsin in i den, utan endast de som är skrivna i livets bok, Lammets.

Det är bara de som tar emot Jesus som får uppleva det här. Och det måste vara en ärlig överlåtelse till Jesus. En läpparnas bekännelse utan hjärtats överlåtelse räcker inte. Och inga andra Gudar, inga avgudar skall blandas in. Ingen Yoga, ingen Muhammed, etc. Det är Jesus som gäller, och inget annat. Hans rena Evangelium.

Och här kan vi också se att det är de som tagit emot Jesus, Lammet, och alltså blivit rena i honom, de som står i livets bok. Livet i Jesus, det liv Jesus vill ge oss. Och det är den boken som öppnas vid Guds dom. Det kan vi läsa i Upp 20:15

Upp 20:15. Och om någon inte finns skriven i livets bok, slängs han i elds sjön.

Och här ser man alltså motsatsen, utan Jesus hamnar man i Eldssjön. Med alla plåga som är förberedd för Satan och hans änglar.

Men var och en har alltså det fria valet. Och i Jesus finns gratis allt vi behöver för att komma in i staden.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar