onsdag 22 juni 2016

Vår framtid 39
Skam åt Copyright och business i
Kristenheten
Guds ord skall vara tillgängligt och gratis


Guds ord skall vara öppet. Det skall läsas. Det skall föras ut. Skam åt Copyright och business i Kristenheten.

Upp 22:10. Och han säger till mig: Försegla inte den här bokens profetias ord, för tiden är nära.


Det är viktigt att vi läser Uppenbarelseboken i vår tid och tar till oss dess fantastiska budskap.

Men det här gäller inte bara Uppenbarelseboken utan hela Bibeln. Hela Guds ord. Allt måste komma ut. Detta välsignade budskap. Guds Evangelium till människorna.

Det är därför som det stör mig när man tar betalt för det kristna. För saker som innehåller Kristet budskap. Men visst det kostar att trycka. Det kostar att distribuera etc. och någon måste betala.

Och den som sprider Guds budskap måsta också ha sitt dagliga bröd.

Men den rådande principen i Kristenheten har alltid varit fria gåvor. Och det har fungerat. För Evangelium är fritt och skall förbli fritt.

Det är därför det också stör mig när man tar Copyrightbibelöversättning Bibel 2000. Man skall tjäna pengar på Guds ord, Man får inte fritt distribuera den översättningen. 1917 års översättning är helt fre. Den har ingen Copyright.

Och det är därför man ser att när Svensk bibel läggs ut på nätet så är det fortfarande 1917 års översättning man lägger ut. Detta fast vi haft den nya i över 15 år. Det är en skam att se ett sådant beteende från kristenvärlden, som alltså begränsar tillgängligheten på Guds ord.

Så låt oss så långt möjligt slippa avgifter och satsa på fira gåvor annars är risken att hela kristenheten blir en enda stor Business.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar