torsdag 9 juni 2016

Vår framtid 26,
Frälsningen är Guds verk och kommer från hans himmel

Här får vi se Lammets hustru och det är ju vi den frälsta skaran frälst av nåd i Jesus. Och Gud beskriver det återigen som staden Jerusalem som kommer från himlen. Och här får vi se hur den ser ut.

Upp 21:9. Och en av de 7 änglarna [budbärarna] som hade de 7 skålarna, som var fulla med de 7 sista plågorna, kommer till mig och säger: Kom hit, jag skall visa dig bruden, Lammets hustru.


Upp 21:10. Och han för mig i [genom] ande till ett högt och stort berg och visar mig den väldiga staden, det heliga Jerusalem, som kommer från himlen, från Gud.
Upp 21:11. Och den har Guds härlighet [strålglans], och dess ljus är likt en dyrbar sten likt kristallklar jaspis.

Här ser vi kopplingen i det här kapitlet. Vad det Heliga Jerusalem egentligen är. Denna stad som kommer från himlen, som kommer från Gud.

Det är den Frälsta skaran. Det är Jesu Brud, Lammets Hustru. Det är vi som är Jesu lekamen på jorden. Som kämpar kampen för Jesus. Som tagit emot Jesus som vår personlige frälsare.

Och vi får gå i Guds härlighet och i Guds ljus. Återigen, det är han som gjort det, och det är sant och ärligt, och alltigenom ett verk av Gud, ett verk från hans himmel.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar